Voetbal 1ste nationale KVK Ninove

André Ntambue bewijst met scherpe invalbeurt dat KVK Ninove op hem kan rekenen: “Vond dat ik deze kans ook wel eens verdiende”

André Ntambue (op archieffoto) is dankbaar dat hij nog eens mocht invallen bij KVK Ninove: “Het is wel jammer dat ik zaterdag niet scoorde. Dan was ik mogelijk opnieuw helemaal gelanceerd.”© Gregory Van Gansen

Ninove -

Zaterdag moet KVK Ninove op de Kloppers op zoek naar een tweede thuisoverwinning als de promovendus het degradatiespook wil verjagen. De Brusselse spits André Ntambue (30) bewees met een scherpe invalbeurt tegen Dessel Sport dat coach Alan Haydock op hem kan rekenen.

Wim Redant

Ninove bleef vorig seizoen ongeslagen op de Kloppers, wat in schril contrast staat met het thuisblazoen van dit seizoen. Tijdens de vierde speeldag troefde Ninove op eigen terrein de beloften van Charleroi af met 2-0. Sinds die leuke voetbalavond op zaterdag 10 september kon groen-zwart de eigen supporters niet meer verblijden met een overwinning.

André Ntambue werkt als boekhouder bij Delhaize en weet dat de rode cijfers in het sportieve klassement dringend moeten aangezuiverd worden. Tegen Dessel werd de gewezen goalgetter van Olsa Brakel in het slotkwartier in de strijd gegooid en tot twee keer toe flirtte de woelwater met een treffer. “Het wordt hoog tijd dat we de fans nog eens verwennen met mooi voetbal in combinatie met een puik resultaat”, vindt Ntambue. “Voor mezelf was het een geweldige opsteker dat ik nog eens mocht opdraven. Ik vond dat ik deze kans ook wel eens verdiende, want op training loopt het goed. Ik werk hard en sta scherp. Het is wel jammer dat ik zaterdag niet scoorde. Dan was ik mogelijk opnieuw helemaal gelanceerd. Eerst pakte ik uit met een geslaagde dribbel, maar de keeper haalde de bal weg uit de korte hoek. In de ultieme slotfase werd een knal dan weer afgeblokt. Ik tankte niettemin vertrouwen. Ik ben ervan overtuigd dat ik de ploeg iets kan bijbrengen. Het is jammer dat ik het dit seizoen met zo weinig speelminuten moet rooien, maar ik begrijp wel dat de coach bepaalde tactische keuzes moet maken en dat die niet altijd in mijn voordeel uitdraaien. Ik wil nochtans dolgraag tonen dat ik dit niveau aankan.”

Leergeld

Ntambue beseft dat Ninove voor de weken van de waarheid staat. “We moeten punten pakken voor de confrontaties met de toppers, waartegen we in de heenronde met lege handen achterbleven. We betaalden dit seizoen al veel leergeld. Vaak tonen we ons de evenknie, maar werken de details in ons nadeel. Dat betekent het verschil tussen tweede afdeling en eerste nationale, waar alle individuele foutjes wel afgestraft worden. Tegen Dessel Sport schoten we onszelf echt wel in de eigen voet met die late tegentreffer. Zo bleven we niet enkel van een verdiend punt verstoken, maar met Dessel keerde een rechtstreekse rivaal met een driepunter op een geschenkblaadje huiswaarts. In de gevarenzone staan de staartploegen nog dichtbij elkaar, maar het is tijd om wakker te worden. Met een rapport van 16 op 60 verzamelden we te weinig punten.”

Ntambue wil de youngsters van OHL de rekening presenteren. “We verloren de heenmatch met 3-1 en moeten voor een passende repliek zorgen vanuit het besef dat we goed zullen moeten presteren om iets te oogsten. We moeten de tegen Dessel vergooide punten recupereren. Zelf lig ik nog een jaar onder contract, maar voor het eerst in mijn carrière kreeg ik het statuut van bankzitter en dat stemt tot nadenken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten