Voetbal 3de provinciale C Betekom B

Naten Kindekens helpt Bierbeek B met belangrijke goal voorbij Betekom B: “Hopelijk kan ik nu ook scoren op de examens”

Naten Kindekens zit normaal bij de A-ploeg, maar wegens een conditionele achterstand zat hij daar niet in de selectie.© Vel

Bierbeek B ging zaterdag met 1-3 winnen op het veld van Betekom B en blijft zo meedraaien in de subtop van derde provinciale C. Uitblinker bij de jonge bezoekers was Naten Kindekens. De 19-jarige middenvelder was niet alleen goed voor de 1-1, maar vooral zijn snelheid was bij momenten een ware gesel voor de thuisdefensie.

Stefan Van De Weyer

Kindekens begon op zijn zesde te voetballen bij KHO Bierbeek, maakt intussen al twee seizoenen deel uit van de A-kern en startte ook al meermaals in eerste provinciale. Maar gezien hij in zijn examenperiode zit, is hij momenteel conditioneel niet top en viel hij uit de selectie bij de A-ploeg. Daardoor was hij er zaterdag bij met de B-ploeg op het veld van Betekom B. “Dit was dan ook de ideale gelegenheid om me te tonen”, zegt Kindekens. “In de eerste helft waren we de betere ploeg, tot die strafschop voor hen viel. Toch konden we nog voor de rust gelijkmaken. Na de rust kwamen we met een andere mentaliteit uit de kleedkamer. We knokten ervoor en konden onze voorsprong gaandeweg uitdiepen. Voor mij was het in het begin van de wedstrijd nog flink zoeken, na rust ging het al veel beter. Al voelde ik op het einde toch dat de tank aan het leeglopen was. Ergens ook normaal, met de conditie die nog niet optimaal is.”

Zakdoek

Voor de wedstrijd stonden Betekom B en Bierbeek B respectievelijk negende en tiende. Gezien de eerste tien ploegen op een zakdoek staan - jawel, de eerste tien (!) - kon de winnaar een flinke sprong richting top drie maken. “Alles staat heel kort op elkaar in deze reeks”, zegt de student burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven. “We wisten op voorhand dat we een bijzonder goede zaak konden doen en waren dan ook absoluut niet voor een puntje afgezakt naar Betekom. Dat kon je ook zien aan de manier waarop we dit duel hebben aangepakt. Ik ben enorm blij met deze overwinning en de drie punten. Hopelijk kan ik nu ook scoren in de examenperiode.” (lacht)

Aangeboden door onze partners