Voetbal 2de provinciale A SK Westrozebeke

Jarne Muylle en SK Westrozebeke sluipen weer wat dichter bij de leidersplaats: “Er zit geen druk op de ketel, maar een titel laat je natuurlijk niet liggen”

Jarne Muylle kwam afgelopen zomer over van Mandel United. © Bart Vandenbroucke

SK Westrozebeke won de strijd om de tweede plaats van Dottenijs met 3-1 en nadert leider Zonnebeke tot op vijf punten. Zondag wacht een nieuwe topper in Bissegem. “Op hun kunstgrasveld moeten onze kwaliteiten nog beter tot hun recht komen”, denkt Jarne Muylle.

Fons Vandewynckele

Pas een kwartier voor tijd schoot Jonas Buyse Westrozebeke op voorsprong tegen Dottenijs. Het bezoekende antwoord liet niet lang op zich wachten, maar in de slotminuten bezorgden Victor Landuyt en Mohammed El Baghdadi de thuisploeg toch de belangrijke overwinning en de tweede plaats.

“We kregen de zege niet cadeau en moesten er hard voor knokken”, zegt de 19-jarige Jarne Muylle. “Een technisch bedreven Dottenijs eiste de bal op, maar wij gaven achteraan niks weg. Toen wij een kwartier voor tijd de score openden, dachten we de zege binnen. Dottenijs sloeg echter meteen terug. Gelukkig mikte Victor Landuyt ons opnieuw op voorsprong en dit keer waren de bezoekers niet meer bij machte om nog een vuist te maken. Als het moeilijk gaat, kunnen wij altijd rekenen op Victor. Hij heeft een neus voor goals. Het was niet de eerste keer dat hij ons over de streep trok.”

“Of onze titelkansen gestegen zijn? Er zit geen druk op de ketel, maar als je de kans krijgt om een titel te pakken, laat je die niet liggen”, stelt Muylle. “Leider Zonnebeke beschikt nog altijd over de beste papieren, maar in voetbal kan het snel gaan. Wij mogen onderweg wel geen steken meer laten vallen. Zondag maken we de verplaatsing naar Bissegem, dat zich liet vloeren door Vlamertinge. Bissegem is na de eerste periode wat teruggevallen, maar staat nog steeds mooi op de zesde plaats. Het wordt dus geen wandeling in het park, maar op hun kunstgras zullen onze technische kwaliteiten nog beter tot hun recht komen.”

Serieuze stap achteruit

Jarne Muylle droeg vorig seizoen nog de kleuren van eerstenationaler Mandel United. “Van voetballen kwam er wegens blessures niet veel in huis”, vertelt de Brielenaar. “Ook toen ik opnieuw fit was, viel ik meestal naast de selectie. Vandaar dat ik geen zin had in een verlengd verblijf. Westrozebeke was op sportief vlak een ferme stap achteruit, maar hier kom ik telkens aan de aftrap en kan ik op die manier nog stappen zetten.”

Aangeboden door onze partners