Voetbal 3de provinciale B KRC De Panne

KRC De Panne zaait naar de zak, maar wil degradatie naar vierde absoluut vermijden: “Moeilijk gaat ook”

Rob Deblock tankte vertrouwen door de 1-0-zege tegen subtopper Diksmuide B. © Bart Vandenbroucke

KRC De Panne kon zondag eindelijk nog eens winnen, 1-0 tegen Diksmuide B. Dat was al geleden van begin november en de stunt tegen leider Hooglede. Een opsteker voor de kustploeg, die wel de pech had dat de degradatieconcurrenten ook punten pakten. “Alles is nog mogelijk”, zijn voorzitter Alain Cuvelier en trainer Rob Deblock overtuigd van de goede afloop.

Koen Verdruye

De Panne had genoeg aan een goal van Numa Feys om Diksmuide B, toch het nummer vijf in de klassering, een kopje kleiner te maken. “Een belangrijke maar ook verdiende zege nadat de jongens hard gewerkt hadden”, aldus voorzitter Alain Cuvelier. “Dit is een belangrijke stap in de strijd om het behoud, maar die strijd is nog lang niet gedaan.”

Dat De Panne onderin bengelt, had Cuvelier ingecalculeerd. “Maak de optelsom van een paar vertrekkers, een jonge ploeg, veel blessures en beperkte middelen en je weet dat het een moeilijk en lang seizoen kan worden. De mentaliteit zit echter goed en de jongens geven week na week alles. We hebben bewust de tering naar de nering moeten zetten. Ooit gaven we hier ook veel geld uit, maar nu is het zaaien naar de zak. Helaas draait alles in het voetbal rond geld. En helaas blijft dat de ogen doen fonkelen van sommigen. Ik zie clubs met geld gooien en ze maken de hoofden van sommige jongens zot. Ze lokken ze met premies die dubbel zo hoog zijn als de onze, maar dan laten ze die gasten bij de beloften spelen en aan het eind van de rit verdienen ze nog minder dan bij ons. Maar moeilijk gaat ook. We zullen er alles aan doen om in derde te blijven.”

Familie

Trainer Rob Deblock kon zondagavond eindelijk nog eens met een goed gevoel onder zijn donsdeken kruipen. “We wisten dat het een moeilijk seizoen zou worden. We waren al bezig toen Dayne Clarebout nog naar Diksmuide trok en Lenny Dolfen viel weg na dat veelbesproken incident in de beker. Hij kreeg een schorsing van anderhalf jaar en stopte meteen met voetballen. Een spijtig voorval. Het vertrek van Clarebout kon ik beter plaatsen. Die jongen kreeg een unieke kans bij Diksmuide en ik ben blij dat hij die kon grijpen. Daarvoor doen we het ook. Dayne is nog altijd een vriend van het huis en komt nog regelmatig langs.”

Of Deblock zelf bij de club zal blijven, is nog niet zeker. “Ik wil in de eerste plaats het behoud afdwingen en hoop ook dat iedereen blijft. Onze doelman Diego Cambier trekt naar Lombardsijde, maar we hebben twee goede keepers. Tegen Diksmuide B speelde Gertjan Catrysse en hij deed het prima. Ik beschouw deze club als mijn familie. Ik werkte hier bij de jeugd en stroomde door naar de eerste ploeg. Ik ken de filosofie van de club en pas die met plezier toe.”

Aangeboden door onze partners