Voetbal Oost-Vlaanderen

IN PROVINCIALE IS HET OOK PLEZANT: Het verhaal van de zevensprong, veertien rozen en 6.248 pinten

Ben Lardenoit (links) en Wesley Ingels (rechts) zorgden voor doelpunten afgelopen weekend en pintjes… die mogen er altijd zijn. ©  Erik Westerlinck/Marc Van Hecke

Oost-Vlaanderen -

In provinciale is het ook plezant. Vraag dat maar aan... de bal? Die rolt weer flink over de velden in onze provincie. Het voorbije weekend mochten eindelijk alle teams opnieuw aan de bak en dat leverde weer een flinke portie doelpunten en topverhalen op. Jawel, het is weer tijd voor onze wekelijkse afspraak met de échte voetbalhelden van Oost-Vlaanderen.

Stefan Smet

1. Vijf voor de prijs van één bij JV Kruibeke

Soms heb je geen acht spelers nodig om acht doelpunten te scoren. Vraag dat maar aan Ben Lardenoit. De speler van JV Kruibeke was vorig weekend goed voor vijf goals. Daarmee had hij een groot aandeel in hun 8-0-zege tegen rode lantaarn KAV Dendermonde. Hij verdubbelt bovendien ook bijna zijn doelpuntenaantal. Met negen goals doet hij het nu al duidelijk beter dan vorig seizoen toen hij op vijf doelpunten afklokte.

2. KFC Sint-Kruis-Winkel en VV Volkegem kennen de zevensprong

Dankzij de 1-2-zege op bezoek bij Heusden, telt Sint-Kruis-Winkel nu al zeven zeges op rij. De Kanaalboys blijven zo in de schaduw van VK Watervliet en Evergem 2020 meedraaien aan de top van de rangschikking in 3A. Volkegem won het voorbije weekend ook voor de zevende keer op rij. De leider van 3C legde met 2-1 van VC Sparta Bevere over de knie en profiteert zo optimaal van de uitschuiver van VV Horebeke, dat voor eigen publiek met 2-3 verloor van Michelbeke. Volkegem telt nu al vijf punten meer dan de eerste achtervolger Horebeke.

3. Hattrick aan hattricks bij Excelsior Balgerhoeke

In 4A hield leider SKV Oostakker het bij een ‘bescheiden’ 4-0-zege tegen KVV Laarne-Kalken B. Dé uitslag van het weekend viel nochtans wel in deze reeks te noteren. Balgerhoeke vermorzelde FC Gent City. Na negentig minuten stond er warempel een waanzinnige 14-0 op het scorebord. Uiteindelijk konden zondagavond maar liefst drie spelers van Balgerhoeke thuis uitpakken met een hattrick, namelijk: Ingels, Tolno en Pieters.

4. VC Zevergem Sport maakt stevig statement

Even uithalen, dachten de heren van Zevergem en ze trapten tegen VC Zwijnaarde B uiteindelijk zeven keer de bal tegen de netten. 7-0, dat kan tellen. Stilaan lijkt de titelstrijd in 4B trouwens uit te monden in een tweestrijd: Sparta Petegem B won immers met 4-3 van Ooidonck-Leerne. In de stand telt Zevergem vijf punten meer dan Petegem B, terwijl beide teams nog een inhaalwedstrijd achter hand houden.

5. Voetballen én dansen op Edefest

Op 12 en 13 mei davert de site van FC Edeboys opnieuw op haar grondvesten. De Edeboys weten wat feesten is, vraag in de streek maar eens naar hun legendarische ‘nachten’. Tegelijk wordt er dan ook een minivoetbaltoernooi afgewerkt, maar stiekem staat toch vooral de afterparty in rood aangeduid in de agenda van menig voetballer die in onze provincie actief is. Met 800 bezoekers en 238 ingeschreven spelers, was de eerste editie vorig jaar alvast meteen een heuse voltreffer. O ja, volgens de penningmeester werden er dat bewuste weekend ook 6.248 pinten getapt.

De beste schutter van Oost-Vlaanderen

Timothy Van Laecke zet de aanval op de leiderspositie van Hugues Van Holderbeke. Dankzij vier treffers tegen Eendracht Bazel telt de spits van SKL Doorslaar nu dertig doelpunten. Eentje minder dan Van Holderbeke die er vorig weekendje eentje tegen de netten joeg. Speciale vermelding nog voor Dylan Verstraeten, die tweemaal raak trof voor van Sint-Kruis-Winkel en Thibaut Vanhuffel van VSV Gent, die twee doelpuntjes aan zijn rekening toevoegde.

31: Hugues Van Holderbeke (SKV Oostakker, 4A)

30: Timothy Van Laecke (SKL Doorslaar, 2C)

27: Thijs De Leeuw (Kluisbergen Sport B, 4C)

24: Thibaut Vanhuffel (VSV Gent B, 4A)

23: Jesse Brouwers (Evergem 2020, 3A) en Ismail Ben Ayad (Blauw-Wit Temse, 4E)

22: Gianni Peeters (Bosdam-Beveren, 4E) en Gilles Dentijn (Jong Zulte A, 3B)

21: Renko Van Acoleyen (KFC Baasrode, 4D)

20: Louis Thyssen (Sp. Sint-Gillis-Waas, 2C), Mathis De Schamphelaere (VC Zevergem Sp., 4B) en Dylan Verstraeten (FC Sint-Kruis-Winkel, 3A)

19: Quinten De Muer (FCG Sint-Laureins, 2A), Brian Vandenbossche (SV Sint-Anteliks A, 3D), Dieter De Mulder (Gavere-Asper, 3B), Egon Pletinckx (VK Ninove B, 3D), Kevin Sa Faria (Rangers Opdorp, 3E), Mehmet Kutlu (VKA Middelburg, 4A), Thibeaux Van Nuffel (VCE Houtem B, 4D) en Dante Meul (Blauw-Wit Temse, 4E)

18: Jasper Paternoster (FC Bonanza, 4C) en Ruben Deleu (VVE Hansbeke, 3A)

Wat u dit weekend vooral in de gaten moet houden

* Daar zijn ze weer! De groen-witte garde van coach Jean-Marie Alexander gaat opnieuw aan de leiding in de hoogste provinciale reeks van Oost-Vlaanderen. KVV Sint-Denijssport won vorig weekend van KSK Grembergen en profiteerde zo van het puntenverlies van DT Borsbeke. Benieuwd of zij zich kunnen herpakken tegen Grembergen. Sint-Denijs hoopt op zijn elan door te gaan op bezoek in SK Berlare.

* Wie houdt er in 2C leider SKL Doorslaar in het vizier? Naaste achtervolgers FCH Sinaai en Sporting Sint-Gillis-Waas treffen elkaar dit weekend. Sinaai telt momenteel slechts één punt minder dan de leiders, maar die kijken alvast vol interesse uit naar dit topduel.

* We weten dat ze in Sint-Kruis-Winkel de ‘Zevensprong’ kunnen zingen, maar kunnen ze zondagavond opnieuw een overwinningshymne inzetten? Leider VK Watervliet komt dan op bezoek en zij willen SKW maar wat graag een toontje lager laten zingen. Evergem 2020 hoopt stiekem dat zij dan weer aan het einde de ultieme victoriemars kunnen aanheffen. Een muzikale bende die clubs in 3A.

* Blauw-Wit Temse is een vaste klant geworden in deze rubriek. Mede dankzij de doelpunten Ismail Ben Ayad, ondertussen al goed voor 23 treffers. Met een voorsprong van dertien punten lijken ze één van de kandidaten om de eerste kampioen van Oost-Vlaanderen te worden. Benieuwd of ze komend weekend een stap dichter komen bij het titelfeest. Tegenstander van dienst zondagmiddag: PD Kruibeke.

Aangeboden door onze partners