Voetbal 3de provinciale C Standaard Michelbeke

Wim Van Vooren verrast met wispelturig Standaard Michelbeke: “Tactische trainingen werpen vruchten af”

Wim Van Vooren spreekt zijn groep toe op training: “Wij moeten de knappe prestatie van in Horebeke voor eigen volk bevestigen. De laatste thuiszege dateert al van in november tegen Elene-Grotenberge B.” ©  Geert De Rycke

Michelbeke -

VV Volkegem is de winnaar van de voorbije speeldag. De leider klopte VC Sparta Bevere (2-1) en diept een kloof van vijf punten uit met eerste achtervolger VV Horebeke, dat thuis verloor van het wispelturige Standaard Michelbeke (2-3).

Freddy De Geest

Voetbal blijft een onvoorspelbaar spelletje zonder zekerheden. Horebeke legde tot nu toe voor eigen volk een foutloos parcours af, maar kreeg zaterdagavond het deksel op de neus van een strijdlustig Standaard Michelbeke. De stunt van Standaard zat er niet meteen aan te komen aangezien het zijn vier vorige wedstrijden verloor. De nederlaag tegen Volkegem (4-2) werd ingecalculeerd, de 1-5-pandoering thuis tegen FC Velzeke veel minder. “We blijven onder de verwachtingen”, zegt coach Wim Van Vooren. “Tegen Velzeke kenden we een complete offday. In Horebeke lieten we snel twee kansen optekenen, maar we vonden de weg naar de netten niet. De thuisploeg scoorde vroeg, maar na een halfuur hingen de bordjes gelijk. Kort na de rust waren we een tweede keer op achtervolgen aangewezen. In deze wedstrijd toonden we de juiste mentaliteit. Halfweg de tweede helft kwamen we langszij. In de slotminuut tekende Sander Bauters voor een onverhoopte driepunter.”

Punten thuishouden

“Het zat dit seizoen nog niet echt mee. We hadden nogal veel geblesseerden en dat konden we moeilijk opvangen omdat we over een smalle kern beschikken. Tal van scheidsrechterlijke beslissingen waren ook niet in ons voordeel. De overwinning in Horebeke doet om verschillende redenen deugd. Tactische trainingen werpen eindelijk vruchten af. Het derde doelpunt kwam tot stand na een actie waarop we hadden getraind. Zaterdagavond treffen we Deftinge. Die ploeg zit aan vier wedstrijden op rij zonder verlies. Wij moeten de knappe prestatie van in Horebeke voor eigen volk bevestigen. De laatste thuiszege dateert al van in november tegen Elene-Grotenberge B (8-0). Het wordt dus de hoogste tijd om de punten nog eens thuis te houden.”

Inmiddels is men ook bij Standaard begonnen met de contractverlengingen. Kenneth De Bleeker kiest voor reeksgenoot EC Oudenhove. Xavier De Naeyer zet een punt achter zijn voetbalcarrière. “De Bleeker is een belangrijke pion voor onze ploeg en dus is het jammer dat hij de ploeg verlaat. We proberen de spelersgroep zo goed mogelijk samen te houden en te versterken waar nodig. Dit seizoen moesten we na tal van langdurige blessures te vaak een beroep doen op spelers uit de B-ploeg, die in vierde provinciale C nog geen enkel punt pakte.” Tegen Horebeke was Robin Duynslaegher er ook niet bij.

Aangeboden door onze partners