Voetbal 2de Afdeling VV A KRC Gent

KRC Gent en Victor Vankerkhoven komen weer aankloppen bij de top vijf: “Misschien zit er nog een periodetitel in”

Victor Vankerkhoven verlengde zijn contract al bij Racing Gent: “Voor mij lag het dan ook voor de hand om bij te tekenen bij KRC Gent. Ik heb het hier enorm naar mijn zin en vind er gewoon een perfecte infrastructuur en sfeer.”© Nic Declercq

Gent -

De toon is gezet. KRC Gent dient zich in de eerste weken van 2023 aan als een van de toonaangevende clubs in de reeks. Vorig weekend werd FC Gullegem nog netjes opzijgezet en Victor Vankerkhoven wil ook zaterdag tegen KVK Westhoek de drie punten thuishouden. “Bij Westhoek verloren we, dus zijn we op onze hoede. We hebben al te vaak punten laten liggen tegen de zogenaamde kleinere ploegen”, zegt Vankerkhoven.

Stefan Smet

De Ratjes boekten vorige zondag een vlotte 1-3-zege in Gullegem. De vierde opeenvolgende overwinning voor KRC Gent, dat in de rangschikking nu al op een fraaie gedeelde vijfde plaats prijkt. “We zijn eigenlijk nu al acht duels op rij ongeslagen. Het gaat dan ook steeds beter”, vertelt Victor Vankerkhoven. “Bovendien missen we amper jongens door blessures of schorsingen. Hierdoor kun je ook automatismen kweken.”

Komende zaterdag volgt een thuiswedstrijd tegen het fel geplaagde KVK Westhoek, dat al sinds eind oktober op zoek is naar een vijfde competitiezege. “Bij Westhoek verloren we, dus zijn we op onze hoede. We hebben al te vaak punten laten liggen tegen de zogenaamde kleinere ploegen. Misschien zit er nog wel een periodetitel in. We tellen in die ranking slechts één punt minder dan Lokeren-Temse. Dat geeft ons nog meer motivatie.”

De verwachtingen worden er natuurlijk niet kleiner op en Vankerkhoven beseft maar al te goed dat zijn team zich geen verslapping kan permitteren. “We moeten gewoon op deze manier blijven voetballen. Uiteraard loert het gevaar om de hoek, maar onze coach houdt ons met de voetjes op de grond. Ook in de groep voel je dat iedereen heel ambitieus is. Na dat mindere seizoen willen we echt iets neerzetten en de top vijf lijkt me haalbaar. Iedereen is erop gebrand om ons opnieuw op de kaart te zetten.”

Sporten en werken

De 23-jarige middenvelder die sinds 2019 aan de slag bij KRC Gent, verlengde onlangs zijn overeenkomst bij de Ratjes. “Ik werk nu ook fulltime en dat was toch even wennen. De combinatie sport en werk is niet evident. Bovendien woon ik ook weer in West-Vlaanderen, terwijl ik vorig jaar nog op kot zat in Gent. Gelukkig vertoef ik voor mijn werk nog heel vaak in het Gentse. Voor mij lag het dan ook voor de hand om bij te tekenen bij KRC Gent. Ik heb het hier enorm naar mijn zin en vind er gewoon een perfecte infrastructuur en sfeer.”

Samen met Vankerkhoven verlengden al heel wat Racing-spelers hun overeenkomst. De puike sfeer in de kleedkamer is daar niet vreemd aan. “Absoluut. Onze groep hangt goed aan elkaar. Het zijn ook vaak leeftijdsgenoten. Zo kneed je ook makkelijker een band. Heel wat jongens spelen ook al een poosje bij de club en dan is het echt niet zo vreemd dat we sneller bijtekenen. Dat heeft ongetwijfeld ook een positief effect op onze resultaten. Die contractbesprekingen vreten ook energie en nu kunnen we ons allemaal opnieuw focussen op het sportieve. Daar kan het team alleen maar wel bij varen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten