Weerbericht: Sneeuw in het oosten, elders opklaringen

© Leo Van Vreckem, Roosdaal

Na een droog begin van de dag krijgt het oosten van het land te maken met sneeuwbuien. Elders blijft het droog met brede opklaringen. Het kwik gaat tot -1 à +1 graad in de Ardennen, 4 graden in het centrum en 5 graden aan zee. Dat zegt het KMI.

Bron: BELGA

In de loop van de namiddag verhoogt ook de kans op winterse buien vanaf de Noordzee. ’s Avonds en ’s nachts is het ten zuiden van Samber en Maas zwaarbewolkt, terwijl wolken en opklaringen elkaar elders afwisselen. Op sommige plaatsen kunnen er nog winterse buien zijn. De temperaturen zakken tot -8 à -5 graden in de Ardennen, -2 graden in het centrum en +2 graden aan zee.

Vrijdag is het betrokken en nevelig in de Ardennen. In andere delen van het land krijgen we beurtelings wolkenvelden en helder weer. Regen-, hagel- en sneeuwbuien bereiken in de loop van de dag het noorden van het land, en trekken verder naar het zuiden. De intensiteit van de sneeuwval zal volgens het KMI sterk verschillen van plaats tot plaats. Maxima rond het vriespunt in de Ardennen en tot 5 graden in het centrum en het westen van het land. Aan zee zijn rukwinden mogelijk tot 55 kilometer per uur.

Het weekend begint zaterdag met brede opklaringen, behalve in de Ardennen, waar bewolking en lichte sneeuwval het weerbeeld bepalen. De bewolking neemt toe in de namiddag, maar het blijft overwegend droog. De maximumtemperaturen liggen tussen -3 en +3 graden.

Zondag zijn er veel wolkenvelden en is er kans op lichte sneeuwval in het oosten. Elders lichte buien of smeltende sneeuw. De maxima blijven tussen -3 en +3 graden schommelen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten