Voetbal 4de provinciale D SK Vlamertinge B

Steven Meeuw transformeert Vlamertinge B van lelijk eendje tot aantrekkelijke zwaan: “We zijn bezig aan een prachtig seizoen”

Met de geschorste Dylan Verstraete mist Vlamertinge B zondag een belangrijke schakel in de derby in Brielen.© Bart Vandenbroucke

Vlamertinge -

SK Vlamertinge B won afgelopen weekend verrassend met 5-1 van Voormezele en wil die zege zondag bevestigen in de volgende derby in Brielen. Intussen nestelde de ploeg van coach Steven Meeuw zich knap in de subtop na een reeks van zeven ongeslagen matchen.

Amaury Verdruye

“Dit hadden wij zelf niet verwacht”, is coach Steven Meeuw uiterst trots. “We stonden tegen Voormezele al vroeg 2-0 voor, hielden alles onder controle en kwamen eigenlijk nooit in de problemen. Dit is een fantastische opsteker voor de groep. Ik denk dat we mogen stellen dat we bezig zijn aan een prachtig seizoen. We hadden vooraf gezegd dat we ergens in het midden wilden eindigen. Met de huidige zevende plaats zijn we alvast goed bezig. We staan op slechts twee punten van een eindrondeplaats, al ga je ons nu niet horen zeggen dat we dat per se willen bereiken. Het zou mooi meegenomen zijn, maar we moeten ook realistisch blijven. Alles loopt echter op wieltjes en we zijn nu al zeven wedstrijden op rij ongeslagen. Dat wil toch al iets zeggen. Dit is eigenlijk hetgeen ik wilde zien voor het seizoen.”

De partij van zondag in Brielen wordt een aantrekkelijke derby. “We gaan opnieuw proberen te bevestigen”, zegt de T1. “In de heenronde verloren we nipt met 1-2, maar stonden we wel een uur lang met tien man. Ondanks het mannetje minder boden we veel weerwerk. Met het vertrouwen van de laatste weken hoop ik dat we op z’n minst dezelfde prestatie op de mat kunnen brengen. Gemakkelijk zal dat niet worden, want we missen de geschorste Dylan Verstraete en ook Pieter Dejaegere zal afwezig zijn. Veel jongens zitten volop in examenmodus en dus verschijnen we niet op volle sterkte aan de aftrap.”

Twee seizoenen geleden eindigde het piepjonge Vlamertinge B nog moedeloos laatste, vandaag speelt niemand graag tegen het stugge team van Steven Meeuw. “We beginnen natuurlijk zeer goed op elkaar ingespeeld te geraken en er kwam wat kwaliteit bij. Met Thibault Verbrugghe en Sven Verfaillie konden we ons serieus versterken vanuit de A-kern. Die jongens hebben een grote meerwaarde voor het team en de anderen trekken zich daar aan op. Daarnaast hebben de spelers meer ervaring, staan we fysiek veel scherper en is er een winnaarsmentaliteit in de groep geslepen. Iedereen voert zijn taken uit en doet wat er gevraagd wordt.”

Wisselwerking

Een B-ploeg heeft nog steeds een extra doel. Zo’n team moet jongens klaarstomen voor de A-kern, maar ook de jongens die daarvoor niet in aanmerking komen langer aan de club verbinden. “De samenwerking loopt nog steeds zeer vlot”, vindt Meeuw. “Aan het begin van elk seizoen zitten we bij mekaar en stellen we de verschillende kernen samen. Tijdens het seizoen doet iedereen zijn ding en trainen we ook apart. Wanneer we enkele spelers te kort komen, zakken er spelers af van de beloften. Er is enorm veel respect vanuit het bestuur naar onze ploeg en dat siert de club.”

Ook volgend seizoen blijft T1 Steven Meeuw overigens aan het roer staan van Vlamertinge B en de volledige kern blijft rood-wit ook trouw.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten