Nieuwe naam voor Zorgcafé gezocht: “Anders verwarring mogelijk met Praatcafé”

© if Kapelle od Bos

Kapelle-op-den-Bos -

In 2023 lanceert Kapelle-op-den-Bos het Zorgcafé. Dat is niet te verwarren met het Praatcafé dementie. Daarom zoekt de gemeente een nieuwe naam voor het Zorgcafé en daar kunnen de inwoners bij helpen.

Joris Herpol

Het Praatcafé dementie is een bijeenkomst gericht op familieleden van mensen met dementie of geïnteresseerden met als doel de aandoening bespreekbaar te maken en de betrokkenen te informeren en te ondersteunen.

Het Zorgcafé wil breder gaan en ook andere thema’s over het welzijn van de burgers aanraken. Het gaat dan bijvoorbeeld om een burn-out of verslaving. Ook hier zal door een deskundige spreker een aspect van het thema toegelicht worden, waarna er ruimte is voor vragen, anekdotes en ervaringen.

Deze legislatuur zijn er in Kapelle-op-den-Bos zes Zorgcafés. Om verwarring tussen het Praatcafé en het Zorgcafé te voorkomen, is de gemeente op zoek naar een nieuwe naam voor het Zorgcafé. Inwoners kunnen voor die nieuwe naam stemmen. De gemeente zette enkele mogelijke namen online. Stemmen kan tot 25 januari via deze link, zodat het Zorgcafé in maart van start kan gaan met een gloednieuwe naam.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten