Michael Matthews woest over “gebrek aan respect” in het peloton, dader excuseert zich na botsing: “Niet de bedoeling”

© AFP

Pech voor Michael Matthews in de Tour Down Under. De snelle Australiër moest op 22 kilometer van de finish voet aan grond zetten en verloor meer dan twee minuten.

Vincent Van Genechten

“Ik weet niet wat er gebeurde”, zuchtte Matthews na de door Rohan Dennis gewonnen derde etappe. “Ik zat goed gepositioneerd, pakte onderweg tijd terug bij de tussensprints en de ploeg reed ongelofelijk goed. Maar ik weet het niet, waar is het respect in het peloton gebleven? Ik reed goe mee voorin, maar werd langs twee kanten weggeduwd. Mijn ketting raakte vast en ik kreeg hem er niet uit. Het lukte daarna niet meer om terug te komen. Ik had nog geluk dat een paar renners mij hielpen om tijd terug te pakken, maar eigenlijk was het vanaf dat moment over.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Blijkbaar was Magnus Sheffield een van de daders. De Brit van Ineos Grenadiers excuseerde zich voor de botsing die hij had met Matthews. Zowel bij de renner zelf als in de pers.

“Er was een renner die tijdens de klim tegen mij aan botste, waardoor ik naar rechts viel”, aldus Sheffield bij Velonews. “Matthews zat daar op dat moment, waardoor onze wielen elkaar raakten. Ik heb meteen mijn excuses aangeboden na de finish. Helaas hoort dit erbij, maar het was niet mijn bedoeling. Helemaal niet. Ik heb geprobeerd sorry te zeggen en meteen het gesprek aan te gaan.”

Sheffield doet in tegenstelling tot Matthews wel nog vol mee voor eindwinst. Hij staat, na zijn tweede plek in de eerste etappe, derde op 12 seconden van Rohan Dennis.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt