Voetbal 3de afdeling VV A KVE Drongen

Maxime Pieters (KVE Drongen) houdt naast nederlaag ook blessure over aan partij tegen Eendracht Aalter: “Hebben de punten hard nodig”

Maxime Pieters (aan de bal) en KVE Drongen zijn nog niet uit de contractbesprekingen: “Er zijn inderdaad interessante aanbiedingen binnengekomen die ik zeker overweeg.”© Nic Declercq

Drongen -

Vorig weekend leed KVE Drongen nog een vervelende thuisnederlaag tegen rode lantaarn Eendracht Aalter. Die opdoffer kwam hard aan, maar voor Maxime Pieters werd het ook om nog een andere reden een minder fijn weekend. “Ik liep tegen Aalter een hamstringblessure op en die gooit nu toch wel roet in het eten”, sakkert Pieters.

Stefan Smet

Een nederlaag tegen Aalter stond niet meteen in de planning van de Drongenaren, die een week eerder nog wonnen van Eendracht Elene-Grotenberge. “We hadden 2023 nochtans op een goede manier ingezet en we hoopten dan ook die goede lijn door te trekken”, zegt Pieters. “Helaas botsten we op een stevig en goed voetballend Aalter, dat duidelijk vertrouwen tankte na hun zege tegen Tempo Overijse. Ze hebben bovendien ook een nieuwe coach en er waait een nieuwe wind.”

Het duel in Rumbeke wint hierdoor nog meer aan belang, beseft ook Maxime Pieters. “We kunnen ons geen nieuwe nederlaag permitteren. Rumbeke was onze eerste tegenstander dit seizoen en nu blijkt dat we allebei de punten nodig hard nodig hebben. Het wordt zeker geen makkie want ze hanteren toch een strikte organisatie, maar daarnaast tellen ze ook enkele jongens die individueel het verschil kunnen maken. Vooral hun middenveld is ijzersterk.”

Fit voor de toppers

In de rangschikking blijft Drongen dan ook maar niet weg uit de gevarenzone. “Dat zorgt niet meteen voor extra stress. We wisten op voorhand dat het een moeilijke opdracht zou worden om Drongen in derde afdeling te houden. We staan op dit moment ook nog altijd boven de barrageplaats. Dus we moeten ook niet panikeren. Toch beseffen we dat we tegen Eppegem en Aalter dure nederlagen hebben geleden. Het wordt zaak om ook in die duels ons spel te ontwikkelen.”

Na het duel in Rumbeke krijgt Drongen een pittig drieluik voor de kiezen met wedstrijden tegen Overijse, VW Hamme en leider FC Voorde-Appelterre. “Matchen waar je als speler naar uitkijkt. Hopelijk raak ik fit voor deze duels. Ik liep tegen Aalter een hamstringblessure op en die gooit nu toch wel roet in het eten. Daarom mik nu vooral op de match tegen Overijse om opnieuw fit te raken. Uiteraard ben ik er daar weer graag bij want zulke duels zijn toch altijd tof om te spelen.”

Snel duidelijkheid over toekomst

Drongen hoopt desondanks volgend seizoen toch weer gewoon in derde afdeling aan te treden en daarbij kan het mogelijk opnieuw rekenen op Pieters... of toch niet? “Ik wacht nog even af. Wellicht zal hier wel snel duidelijkheid over komen. Er zijn inderdaad interessante aanbiedingen binnengekomen die ik zeker overweeg. Ik heb het nu al zes jaar naar mijn zin bij Drongen, maar we zien nog wel wat de toekomst brengt. Misschien ben ik wel toe aan een nieuwe uitdaging. Voorlopig probeer ik gewoon een zo goed mogelijk seizoen af te werken bij Drongen.”

Aangeboden door onze partners