Voetbal 2de afdeling VV A SV Oostkamp

Jules Vanhaecke gaat met SV Oostkamp voor nieuwe zege tegen sputterend Aalst: “Wij zijn een ploeg met uitsluitend winnaars”

Jules Vanhaecke voelt zich prima in zijn vel bij SV Oostkamp en tekende daarom al bij voor volgend seizoen.© Geert De Rycke

SV Oostkamp heeft zich na twee nederlagen en een gelijkspel prima herpakt door met ruime 1-4-cijfers te gaan winnen in Zelzate. De rood-witten willen zondag bevestigen thuis tegen Eendracht Aalst, dat na een sterke reeks vijf keer op een rij verloor.

Philippe Decruynaere

Na de nederlaag in Oudenaarde vertelde voorzitter Paul Devliegere onomwonden dat het belangrijk was om in sommige wedstrijden op een andere manier te spelen, bijvoorbeeld wanneer de weersomstandigheden of de bespeelbaarheid van het veld niet optimaal zijn. “We speelden vorig weekend in Zelzate met twee spitsen en hanteerden veel meer de lange bal”, blikt spits Jules Vanhaecke tevreden terug. “Deze aanpassing heeft duidelijk gerendeerd en dan mag je spreken van een geslaagde ingreep. Voor mij maakt het helemaal niet uit welk systeem we spelen, zolang er maar voldoende diepgang in ons spel steekt. Voor een spits is het belangrijk om vaak voor het doel van de tegenstrever te verschijnen, want pas dan komen er doelkansen.”

“Het was lang geleden dat we nog eens twee competitiewedstrijden na elkaar hadden verloren, maar van enige onrust binnen de ploeg was duidelijk geen sprake”, stelt Vanhaecke. “Tegen Brakel zat het niet mee en tegen Oudenaarde konden we in een goede tweede helft de achterstand niet meer wegwerken. Daar sta je dan met amper één punt uit drie wedstrijden, want ook in Torhout verzuimden we de kansen af te maken en moesten we tevreden zijn met een gelijkspel. De buitenwereld sprak van een dipje, maar wij wisten beter. We waren allemaal gefrustreerd omdat we twee keer na elkaar verloren, maar niemand twijfelde aan zichzelf of het team. We zijn een ploeg met uitsluitend winnaars en we zullen zondag tegen Eendracht Aalst opnieuw voluit voor winst gaan. Enkele weken geleden klopten we hen al in eigen huis met ruime cijfers, maar dat is geen referentie. Elke wedstrijd is anders, maar wij hebben het grote voordeel dat verliezen geen ramp is. Voor Aalst is het zondag van moeten.”

Coach Kurt Delaere beaamt volmondig de woorden van zijn spits. “Aalst verkeert na vijf nederlagen op een rij duidelijk in een mindere periode. Zij kunnen zich eigenlijk geen nieuw puntenverlies veroorloven. We onderschatten hen zeker niet, want het is een ploeg met heel veel kwaliteiten. Wie een reeks van tien wedstrijden zonder nederlaag kan neerzetten, is een stevig geheel.”

Quasi hele kern blijft

De ambitieuze coach van de rood-witten loopt er meestal heel gelukkig bij, maar deze week straalt hij als geen ander. “Zo goed als alle spelers van mijn kern hebben onlangs bijgetekend. Een bewijs dat ze vertrouwen hebben in mijn aanpak en zich goed voelen in de groep en de club. Voor een coach is het een groot voordeel als je verder kan werken met jongens die al een tijdje samen spelen. Dit seizoen wil ik heel graag zo lang mogelijk meedraaien in de top vijf. Ik val in herhaling, maar ik kijk zelden verder dan de volgende wedstrijd. We gaan elke partij voluit voor winst en zien wel waar we uitkomen. Het enige dat ik absoluut wil vermijden, is een half seizoen meedraaien in de grijze middenmoot.”

Jules Vanhaecke is één van de spelers die onlangs zijn handtekening zette onder een nieuwe verbintenis. “Ik kreeg mooie aanbiedingen van andere clubs, maar ik voel me prima in Oostkamp. Ik heb hier het voetbalplezier terugvonden en de combinatie met mijn job als afdelingsmanager in een gerenommeerd Brugs hotel lukt perfect. Ik heb geen zin om mijn professionele carrière op te geven voor een nieuw voetbalavontuur. Bij SV Oostkamp voel ik me uitstekend.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten