Dierenpolitie LRH neemt in 2022 ruim 600 verwaarloosde dieren in beslag

© Sven Dillen

Hasselt -

De dierenpolitie binnen de zone LRH heeft afgelopen jaar op 38 locaties 609 dieren in beslag genomen. De grootste inbeslagname bestond uit 408 duiven. In totaal voerde de dierenpolitie 339 controles uit en werden er 106 pv’s opgesteld voor inbreuken op het dierenwelzijn.

Mireille Maes

Dierenleed voorkomen is het doel van elke dierenpolitie. Wanneer dieren verwaarloosd of mishandeld worden, wordt een proces-verbaal opgesteld. En in sommige gevallen worden de dieren weggehaald. De politie werkt daarvoor samen met organisaties zoals de Inspectie Dierenwelzijn van de Vlaamse overheid, hondenvangers, dierenasielen, het Natuurhulpcentrum en het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum (VZOC). Zo zijn de 408 duiven die in beslag werden genomen opgevangen in het VZOC van Heusden-Zolder.

Afgelopen jaar werden opmerkelijk meer pv’s opgesteld en dieren in beslag genomen. In 2021 ging het om 79 pv’s en 221 dieren op 38 verschillende plaatsen, het jaar voordien over 89 pv’s en 202 in beslag genomen dieren op 34 verschillende plaatsen.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt