Na 3 jaar onderhandelen: ook Michael Jackson krijgt zijn biopic

Het heeft nog lang geduurd, maar nu komt het project eigenlijk van de grond. Regisseur Antoine Fuqua gaat het opmerkelijke leven van wijlen King Of Pop Michael Jackson verfilmen.

Tom Vets

Biopics scoren de laatste jaren bijzonder goed. Denk maar aan Rocketman over het leven van Elton John, of Bohemian Rhapsody met Freddie Mercury als hoofdpersoon. De voorlopige werktitel is Michael, en na 3 jaar onderhandelen heeft men met productiehuis Lionsgate eindelijk een distributeur in handen. Het bedrijf kon zich immers wel vinden in het scenario dat John Logan (Skyfall, Hugo, Gladiator) geschreven had. Producer Graham King, eerder ook betrokken bij Bohemian Rhapsody, zal zich ook aan de film verbinden. De film zou zowat het volledige levensverhaal van de artiest belichten, van zijn The Jackson 5-periode tot zijn overlijden. Een heikel punt in het scenario zullen ongetwijfeld de vele beschuldigingen van seksueel misbruik van minderjarigen aan het adres van Jackson worden.

Antoine Fuqua, bekend van de film Training Day, begon zijn carrière met het maken van videoclips. “Ik heb nog steeds het gevoel dat het combineren van film en muziek een diep onderdeel is van wie ik ben”, zei Fuqua in het aankondigende persbericht over deze nieuwe biopic. “Voor mij is er geen enkele artiest met de kracht, het charisma en de pure muzikale genialiteit van Michael Jackson. Zijn muziek en die beelden maken deel uit van mijn wereldbeeld, en de kans om naast zijn muziek zijn verhaal op het scherm te vertellen, kon ik niet weigeren”, besluit hij.

Aangeboden door onze partners

Lees ook