Voetbal 2de afdeling VV A KSC Dikkelvenne

Coach Lieven Gevaert wil stuntzege in Aalst met KSC Dikkelvenne verzilveren tegen Olsa Brakel: “Verworven bonus niet te grabbel gooien”

Dribbelkont Soriba Sylla (23, rechts) toonde tegen Aalst eindelijk efficiëntie“Het eerste deel van de competitie was niet slecht, maar mijn statistieken moeten beter.”© Geert De Rycke

Dikkelvenne -

KSC Dikkelvenne begon het jaar zoals het het vorige afsloot. Met de kerstmuts op werd KVK Westhoek net voor Kerstmis naar Ieper teruggestuurd met lege handen. In Aalst trok de ploeg van voorzitter Geert Gevaert ook aan het langste eind. De 1-2 was een dreun voor de Ajuinen van coach Carl De Geyseleer, die het zwalpende schip niet zeevaardig krijgt. Dikkelvenne kreeg een boost en wil nu bevestigen tegen Olsa Brakel, dat hunkert naar punten.

Freddy De Geest

Na twee overwinningen is Dikkelvenne koploper van de rechterkolom. Dikkelvenne staat tiende met 22 punten, Olsa dertiende met 21 punten. “In Aalst hebben we het goed aangepakt”, zegt coach Lieven Gevaert. “Eendracht liep niet over van het vertrouwen na vier nederlagen op rij. Daar hebben we maximaal op ingezet. Scherp starten betekende dat we Eendracht konden doen twijfelen en dat lukte. We hadden het meeste balbezit, de beste kansen en konden indien nodig op een secure Tibo Gabriël rekenen, die de geblesseerde Wouter Van Der Eedt verving. Dit was een ruim verdiende zege waarop niets af te dingen was.”

Efficiënte dribbelkont

Dribbelkont Soriba Sylla (23) ergerde de supporters en trainers vaak de voorbije maanden met zijn eindeloos langgerekte solo’s die vaak op niets uitdraaiden. In het Pierre Cornelisstadion toonde de Fransman, die van SK Ronse werd overgenomen, eindelijk efficiëntie. “Die twee doelpunten, mijn eerste voor Dikkelvenne, doen deugd”, zegt Sylla. “Het eerste deel van de competitie was niet slecht, maar mijn statistieken moeten beter. Tegen Aalst kregen we immens veel ruimte en die hebben we goed benut.”

Olsa Brakel likt zijn wonden na een nul op negen tegen Jong Essevee, Jong Cercle en kampioen Sparta Petegem, drie ploegen uit de absolute top. Net als Dikkelvenne wil de ploeg van coach Fanno Nijst doorschuiven naar de rustige middenmoot, maar daarvoor is er nog heel wat werk aan de winkel. Dikkelvenne recupereert de geschorsten Jelle De Schryver en Sasha Besliaha. Het biedt Gevaert mogelijkheden om te schuiven met de pionnen op het schaakbord. “De winst in Aalst zorgde voor ongelooflijk veel enthousiasme op en rond het veld. Er was een bus met supporters in Aalst. Na de wedstrijd zijn de spelers de supporters nog dag gaan zeggen in de kantine aan de Hofkouter. Ik vind dat belangrijk. De onvoorwaardelijke steun van de supporters hebben we nodig. Vanaf nu wordt iedere wedstrijd van levensbelang. De in Aalst gewonnen punten zijn een mooie bonus, maar die blinken pas wanneer je tegen Olsa de punten kunt thuishouden. Het wordt een wedstrijd aan een hoge intensiteit. De inzet is niet min. Kunnen wij een derde driepunter op rij laten optekenen, dan diepen we de kloof met de echt bedreigde ploegen verder uit. Dat is de uitdaging waarmee we zaterdagavond het terrein opstappen.”

KSC Dikkelvenne liet dit seizoen al twee reeksjes van drie wedstrijden zonder verlies optekenen. Als twee niet zonder drie kan, dan is Olsa zaterdag het kind van de rekening.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten