Voetbal 2de provinciale C Eendracht Bazel

Filip Strobbe en Eendracht Bazel moeten stilaan laatste strohalm grijpen: “Staan met één been in derde provinciale”

“Zo lang we niet mathematisch veroordeeld zijn blijven we er voor gaan”, klinkt coach Filip Strobbe nog strijdvaardig.© Erik Westerlinck

Kruibeke -

Het is vijf voor twaalf voor Eendracht Bazel. De geel-blauwen gaan zaterdagavond in de derby tegen JV Kruibeke op zoek naar de drie punten. Drie broodnodige punten. Of heeft men zich bij Bazel inmiddels al verzoend met de degradatie?

Dirk Van Bruysel

“Zo lang we niet mathematisch veroordeeld zijn blijven we er voor gaan”, klinkt coach Filip Strobbe nog strijdvaardig. “Deze derby is niet de match van de laatste kans. Maar willen we ons handhaven dan moeten we een reeks neerzetten en dat lijkt toch moeilijk. Met acht punten uit zeventien wedstrijden moeten we nederig zijn. Ik moet toegeven dat we al met één been in de reeks staan waar we niet naartoe willen. Maar nog eens: zolang er leven is, is er hoop.”

“Wat er fout loopt? Vooraan zijn we onmondig en ook in defensief opzicht loopt het mank. We kunnen achteraan de boel te weinig gesloten houden. De reden is eenvoudig: te veel druk op onze achterlijn, maar ook te veel verwachtingen op de schouders van onze aanvallers. Ook voor de doelmannen brengt dat allemaal druk met zich mee. Ik heb de voorbije weken al eens gewisseld tussen Beau Kusé en Domine Mutsaers, maar ook dat bracht weinig zoden aan de dijk. Als doelman is het niet eenvoudig om voortdurend onder druk te staan in de wetenschap dat een tegentreffer dikwijls voldoende is voor de tegenstander om de drie punten te pakken. We zitten inderdaad in een vicieuze cirkel. Het is dus noodzakelijk om onder de druk uit te geraken door zelf het spel in handen te nemen, maar eerlijkheid gebied me te zeggen dat ons middenveld daartoe niet in staat is. Al gooien we de handdoek niet.”

Eergevoel

“Vergeet ook niet dat we na Nieuwjaar met Sporting Sint-Gillis-Waas en SKL Doorslaar de twee tenoren in onze reeks moesten bekampen”, benadrukt Strobbe. “Beide nederlagen zijn niet echt verrassingen. Straks tegen Kruibeke kunnen we misschien wel iets rapen. Makkelijk wordt dat niet. Ik ben nederig en realistisch, maar zeker niet naïef. Vorige zomer bij het sluiten van de transferperiode wisten we dat we een zwaar seizoen tegemoet zouden gaan. Willen we her en der nog punten sprokkelen dan moeten straks alle remmen los en moeten we wekelijks vrank en vrij onze kans gaan.”

“Straks startten we zoals in alle wedstrijden met een 0-0 op het bord. Kunnen we eens een keertje de nul houden, iets dat ons in de voorbije wedstrijd alleen lukte tegen KAV Dendermonde en… leider SKL Doorslaar, dan hebben we al minstens een puntje. Ik hoop dat ook mijn spelers nog voldoende eergevoel hebben Kruibeke het leven zuur te maken.”

Aangeboden door onze partners