Reuzenrad blijft staan tot juni en dat is goed nieuws voor schoolgaande kinderen

© ATV

Antwerpen -

Het reuzenrad The View op het Steenplein blijft nog tot en met mei van dit jaar staan. Er is ook goed nieuws voor de scholen. Leerlingen die op schooluitstap zijn, mogen gratis een rondje draaien in het reuzenrad. “Het is zowel economisch gezien als voor het milieu veel interessanter dat we langer mogen staan”, zegt René Bufkens, uitbater van het reuzenrad The View.

Sacha Van Wiele, Tess Jacobs

LEES OOK. Antwerpen overweegt permanent reuzenrad op heraangelegde Scheldekaaien

Het reuzenrad van 55 meter hoog is over de jaren een vertrouwd gezicht geworden in de skyline van Antwerpen. The View Antwerpen stond tijdens de coronaperiode zelfs veertien maanden onafgebroken op het Steenplein. Het Antwerpse schepencollege geeft de uitbater van het reuzenrad nu de toelating om er nog tot en met mei van dit jaar te staan. Het is niet uitgesloten dat het reuzenrad al eerder plaats moet ruimen voor de geplande werken aan de Scheldekaaien dit voorjaar.

Schepenen Kennis en Wouters zijn fan van het reuzenrad.© Tom Cornille

“De reden tot verlenging is simpel: we willen iedereen zo lang mogelijk de kans geven om te genieten van de rondjes op het reuzenrad en te ontdekken dat The View zijn naam allerminst gestolen heeft”, zegt Peter Wouters (N-VA), Antwerps schepen van Markten en Foren.

Volgens schepen van Toerisme Koen Kennis (N-VA) staat het reuzenrad op het Steenplein op zijn plaats. “Zeker als ik merk hoe graag bezoekers staan aan te schuiven, vaak met kinderen, om een rondje te draaien en van het uitzicht te genieten”, zegt Kennis.

30.000 klanten

René Bufkens.© rr

Uitbater Bufkens is tevreden met de beslissing. “Ik ben heel blij. We hebben er net een mooie winterperiode opzitten. Zo’n 30.000 klanten hebben een ritje gemaakt op ons rad. Vooral tijdens Winter in Antwerpen mochten we veel bezoekers ontvangen.”

Dat The View nog niet afgebroken moet worden, bespaart een heleboel kosten. “Het opstellen en afbreken van zo’n rad brengt heel wat transport met zich mee”, zegt de uitbater. “Al die camions in de binnenstad krijgen is geen sinecure. Het is zowel economisch gezien als voor het milieu veel interessanter op deze manier.”

Bufkens zal in samenspraak met de stad het rad gratis beschikbaar stellen voor scholen in en buiten de stad vanaf 23 januari, dit op weekdagen vanaf 11u. Alle schoolkinderen op schooluitstap zijn welkom.

“Kinderen die tijdens een schooluitstap Antwerpen beter leren kennen, krijgen nu een buitenkans om het hart van onze binnenstad vanuit een ander perspectief te bekijken”, zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). “Het reuzenrad biedt een mooie meerwaarde om op een leuke, speelse manier stil te staan bij onze rijke geschiedenis en de groei van onze stad.”

Permanent

De stad gaf bijna een jaar geleden de opdracht om te onderzoeken of een permanent reuzenrad haalbaar is. Er wordt gekeken wat de beste locatie is op de volledig heraangelegde Scheldekaaien. Bufkens ziet dit zeker zitten. “The View maakt inmiddels deel uit van de skyline van de stad. Ook op televisie zie je het vaak terugkeren. Moest het een vaste waarde worden, kan ik dat alleen maar toejuichen”, zegt de uitbater.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten