Advocaat Alec Baldwin: “Vervolging voor onvrijwillige doodslag is vreselijke justitiële dwaling”

Het zat er aan te komen: de Amerikaanse acteur Alec Baldwin (64) zal zich voor de rechtbank moeten verantwoorden voor het dodelijke ongeval op zijn filmset. Maar zijn advocaten noemen de vervolging een vreselijke justitiële dwaling.

Tom Vets

De acteur wordt dood door schuld ten laste gelegd. Cameravrouw Halyna Hutchins stierf in oktober 2021 tijdens de opnames van de film Rust. Alec oefende met een revolver, die ongeladen had moeten zijn. Het wapen ging toch af en Hutchins werd dodelijk in de borst getroffen. Regisseur Joel Souza raakte gewond. Al vanaf het eerste moment zegt de acteur dat hij niet wist dat het wapen geladen was. “Hij had ook niet kunnen weten dat er een echte kogel in het wapen zat, dat kogels überhaupt aanwezig waren op de filmset”, zeggen zijn advocaten. Zij vinden dan ook dat justitie de verkeerde beslissing heeft genomen. “Dit is een vreselijke dwaling”.

Justitie in de Amerikaanse staat New Mexico wil ook wapensmid Hannah Gutierrez-Reed vervolgen. Zij was de persoon die op de set verantwoordelijk was voor de wapens en munitie. Ook zij wordt dood door schuld ten laste gelegd. De twee beklaagden hangt mogelijk een maximum van achttien maanden gevangenisstraf boven het hoofd. Assistent-regisseur David Halls heeft geschikt in de zaak. Hij krijgt een voorwaardelijke straf en zes maanden proeftijd.

Aangeboden door onze partners

Lees ook