Wok Dynasty verzegeld na bezoek sociale inspectie, klanten moeten restaurant meteen verlaten

© ghl

Lochristi -

Wokrestaurant Wok Dynasty in het centrum van Lochristi is in de nacht van zaterdag op zondag verzegeld door de politie. Tijdens een controle door de sociale inspectie werden verscheidene inbreuken vastgesteld. “Niet voor het eerst en daarom werd het restaurant verzegeld”, laat het arbeidsauditoraat weten.

Geert Herman en Simon Dekaezemaker

De politie van Puyenbroeck deed in opdracht van arbeidsauditoraat zaterdagavond controleacties in verscheidene Lootse horecazaken, waaronder de Wok Dynasty. Het wokrestaurant werd tijdens de actie meteen verzegeld door de politie aangezien verschillende inbreuken werden vastgesteld. De klanten moesten de zaak direct verlaten. De tafels van de avondshift bleven daarom staan.

Het bevel tot verzegeling kwam vanuit het arbeidsauditoraat in Leuven, dat de opdracht gaf tot de actie. “Tijdens de controle in de zaak werden verscheidene inbreuken vastgesteld”, klinkt het bij de arbeidsauditeur. “In het verleden werden daar al inbreuken vastgesteld. Daarom is beslist om de zaak te verzegelen. Een maatregel om tegen hardleerse overtreders in te gaan.”

Over de aard van de overtredingen kan de arbeidsauditeur zondag geen duidelijkheid scheppen. Het wokrestaurant blijft voorlopig wel dicht. “Zij kunnen een verzoekschrift tot ontzegeling indienen bij ons”, zegt de arbeidsauditeur. “Wij kunnen daarop ingaan, mogelijk met het opleggen van voorwaarden. Als we beslissen om niet te ontzegelen, kunnen zij daarop in beroep gaan bij de KI.”

© ghl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten