Voetbal 2de afdeling VV A SC Lokeren-Temse - Jong Cercle 1-0

Eerste seizoenstreffer van Naïm Boujouh levert Lokeren-Temse volle buit in topper op: “Heel belangrijke punten in titelstrijd”

Naïm Boujouh scoorde al vroeg de enige goal van de partij.© Geert De Rycke

Lokeren -

Sporting Lokeren-Temse zette na de heenwedstrijd ook de terugmatch tegen titelrivaal Jong Cercle naar zijn hand. De bezoekers voetbalden wel goed mee, maar kregen te weinig uitgespeelde kansen. De thuisploeg had aan één treffer van Naïm Boujouh genoeg voor drie belangrijke punten.

Ivan Elegeert

“Dit zijn heel belangrijke punten. Jong Cercle is niet alleen een rechtstreekse rivaal in de titelstrijd, het is ook een heel goed voetballende ploeg. We pakken nu 6 op 6 tegen hen. Als we dat tegen de andere topploegen ook kunnen, ziet het er goed uit”, aldus een blije maar niet euforische Boujouh na afloop. “Ik denk ook niet dat er iets af te dingen valt op onze overwinning. We hebben driekwart van de wedstrijd gedomineerd. Alleen in de slotfase kon Jong Cercle ons onder druk zetten. Dat is ook niet abnormaal, want op dat moment moesten ze alles of niets spelen. Het was dan even pompen of verzuipen. Het doet goed dat we de zege ditmaal wel over de streep konden trekken, want we verloren dit seizoen al te vaak punten in de slotfase. Volgend weekend komt Jong Essevee naar Daknam. We moeten op eigen veld de lijn doortrekken.”

In een sfeervol Daknamstadion, waar de thuisploeg heel wat schoolgaande jeugd ‘warm’ had gemaakt om de topper bij te wonen, kopte Van Moerzeke het eerste Lokerse kansje binnen bereik van de bezoekende doelman. Aan de overkant werd het ook even warm voor doelman Merckx, maar El Bahri trapte over. Meteen daarop was het wel prijs voor de thuisploeg. Na een heerlijke aanval op links kon Maes versnellen en de bal scherp voorzetten, waar de mee opgerukte Boujouh afwerkte. Meteen daarop kreeg Maes een unieke kans om de voorsprong te verdubbelen. Hij kwam alleen voor doel, maar trapte de bal naast. Ook Vercauteren kon nog eens uithalen, maar Langenbick klemde. Jong Cercle, dat in het eerste halfuur de wet van de sterkste moest ondergaan, nam in het derde kwartier het initiatief over, maar verder dan een kopbal van Vervaecke een meter naast na een voorzet van De Schepper kwam de Vereniging niet.

Lokeren-Temse kwam weer scherper uit de kleedkamer en was in het vierde kwartier weer baas. Kansen kwamen er evenwel niet. De bezoekers, die ook de midweektopper op Petegem al hadden verloren, zetten in het laatste halfuur nog alle zeilen bij. Van Ackere zag zijn bal echter ver naast belanden en doelman Merckx stond pal toen Vervaecke uit de draai kon uithalen. Lokeren-Temse kon pas op tien minuten van het einde nog eens dreigen, maar Van Moerzeke besloot in de handen van Langenbinck. Meteen daarop legde El Bahri, de beste man bij de bezoekers, dan toch de gelijkmaker binnen, maar het feestje ging niet door omdat hij buitenspel stond.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten