Incident met Conner Rousseau op nieuwjaarsreceptie van Vooruit blijkt misverstand: “agressieve” man was gewoon “iets te enthousiast”

Conner Rousseau© BELGA

De politie heeft zondagochtend op de nieuwjaarsreceptie van Vooruit een man onderschept die voorzitter Conner Rousseau schijnbaar agressief bejegende. Het incident bleek echter op een misverstand te berusten, de man was volgens de politie gewoon “iets te enthousiast”.

jvh, mju, pvs

Rousseau gaf zondagmiddag een speech op het druk bijgewoonde nieuwjaarsfeest van de partij, in zaal ‘t Bau-huis in Sint-Niklaas. Tijdens zijn toespraak stormde een luidruchtige man op hem af, die hem onder andere “zot” toegeroepen zou hebben. Agenten in burger die in de zaal aanwezig waren, konden ingrijpen, en begeleidden de man naar buiten. Rousseau stond sinds deze week al onder politiebewaking, omdat hij recent het doelwit was van ernstige bedreigingen.

LEES OOK. Conner Rousseau: “Enkel Vooruit kan Vlaams Belang uit regering houden”

Rousseau was niet onder de indruk van het incident, zei hij na afloop van zijn toespraak bij VTM Nieuws. “Het is me verteld geweest”, aldus de Vooruit-voorzitter. “Blijkbaar is iemand naar het podium gestormd en werd die tegengehouden door de politie.”

“Omstaanders voelden zich niet op hun gemak, dus hebben we besloten om in te grijpen”, klonk het bij de politie. “We hebben de iets te enthousiaste sympathisant buiten de zaal geïdentificeerd, en hem op zijn gedrag aangesproken. Hij werkte mee en was begripvol.”

“Mijn laatste uur zou geslagen zijn, maar ik sta hier nog fris en gezond”

Ook van de eerdere bedreigingen was Rousseau niet onder de indruk. “De meest recente bedreigingen zijn niet rechtstreeks bij mij aangekomen”, zei hij in ‘De zevende dag’. “Ik heb ook gevraagd om de inhoud niet te zien – omdat mij dat rustig houdt –, maar ik heb me laten vertellen dat mijn laatste uur geslagen zou zijn. Ik sta hier nog fris en gezond, dus ik zal het nog wel even uithouden.” Van het incident tijdens zijn toespraak merkte Rousseau naar eigen zeggen zelfs niets op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt