Voetbal 1ste nationale KVK Ninove - OH Leuven B 1-2

Steve Bael en Ninove zien sterke tweede helft niet beloond: “De bal kon twee keer op de stip”

Jelle Geenens in duel met Warre Smet.© Gregory Van Gansen

KVK Ninove breide een vervolg aan zijn rampzalige thuisreputatie, al kon het tegen OH Leuven B (1-2) ook anders afgelopen zijn. De thuisploeg trof alweer twee keer de paal en Steve Bael zag tot twee keer toe een geclaimde strafschop weggewuifd.

Wim Redant

Na een actie van Acquah knalde Buksa de bezoekers met een grondscherende knal meteen op rozen. “Tot drie keer toe kregen we de kans om de bal te ontzetten of desnoods in de tribune te trappen, maar dat gebeurde niet. We blijven dezelfde fouten opstapelen. We slikken dit seizoen goals die ik in een carrière van tien jaar nooit moest incasseren”, mopperde Steve Bael na de wedstrijd.

Gilis kopte een voorzet van Loiseaux naast. Kamneng verslikte zich bij het ontzetten, maar Zimmerman mikte naast. Tshimanga zorgde voor de eerste Ninoofse dreiging, maar Jochmans pareerde. Na een actie van Bael raakte Straetman niet voorbij Jochmans. Romero devieerde een voorzet van Straetman tegen de binnenkant van de paal. Aan de overzijde ging de bal wel tegen de netten toen Zimmerman een balverlies van Kamneng afstrafte. Op pass van Acquah trof Vancamp het zijnet. Geenens kopte een voorzet van Romero op de paal. Kamneng werd nog voor rust uit zijn lijden verlost en vervangen door Ntambue.

Na rust viseerde Vancamp de paal, maar Ninove nam het heft in handen. Hertveldt stuurde Ntambue diep, maar Jochmans bracht redding. Straetman tekende wel voor de aansluitingstreffer na een slechte uittrap van Jochmans. Na een voorzet van Ntambue dropte Bael de gelijkmaker naast. Straetman en Ntambue mikten de verdiende gelijkmaker over. Van Den Noortgaete vierde zijn rentree tussen de palen en redde in de slotfase de meubelen bij een Leuvense uitbraak. Een vrijschop van Straetman werd van de lijn gekeerd.

Ninove toverde een sterke tweede helft op de mat, maar Steve Bael vond dat slechts een schrale troost. “Na rust wonnen we wel de duels en verdedigden we beter. In de eerste helft troffen we wel twee keer de paal. Op het uur legde ik van op de achterlijn de bal terug en die werd duidelijk met de hand beroerd terwijl de arm niet langs het lichaam hing. Op een diepe bal werd ik in de rug geduwd. De bal kon twee keer op de stip. We laten ook te veel kansen liggen terwijl onze foutjes worden afgestraft.”(rwd)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten