Voetbal  2de Afdeling VV  Reeksoverzicht

REEKSOVERZICHT 2DE AFDELING VV: Petegem verliest leidersplaats, rode lantaarn Erpe-Mere leeft nog

Rode lantaarn Erpe-Mere behaalde hun tweede zege van het seizoen.© VDB

Leider Petegem kwam thuis niet verder dan een 3-3-gelijkspel tegen Oudenaarde. Erpe-Mere won op het veld van rechtstreekse concurrent Harelbeke (1-2).

Wim Redant

Levi Jacobs plukte met rode lantaarn Erpe-Mere een tweede zege op bezoek in Harelbeke. “Het zat ons eindelijk eens wat mee”, aldus Jacobs. “We kwamen op achterstand en ontsnapten een paar keer aan een tweede tegentreffer. Na rust namen we de wedstrijd in handen. Een gelijkspel had best gekund, maar op basis van de tweede helft wonnen we verdiend. In de heenronde gaven we de zege nog wel uit handen door een blunder, maar nu hielden we stand.”

Lieven Gevaert zette met Dikkelvenne, na de verdiende stuntzege op Aalst, de opmars verder met een 3-0-zege tegen Olsa Brakel. “In een sterke eerste helft werden we slechts mager beloond met slechts één treffer. Na onze tweede treffer leek de Brakelse veer gebroken. We gaven geen enkele kans weg en kunnen deze zegereeks hopelijk nog even verder zetten.”

Jannes Tant bleef met RC Gent op een brilscore steken tegen Westhoek waardoor de Ratjes zij aan zij blijven prijken met Eendracht Aalst dat na een 0 op 15 een punt weg kaapte op Oostkamp. De Ajuinen stonden na achttien minuten met 2-0 in het krijt, maar Quinten Panneel bracht Aalst met twee goals nog voor rust langszij.

Titelverdediger Petegem raakte niet voorbij Oudenaarde (3-3) en moet de leidersplaats aan Lokeren-Temse laten.

Wetteren boekte in de degradatiestrijd een gouden driepunter tegen Torhout (2-0).

In de middenmoot nam Merelbeke de maat van Zelzate (1-0).

Tom De Cock prijkt met Lebbeke in de B-reeks op de barrageplaats na een 2-4-nederlaag tegen Lille. “Ik werk nog steeds graag samen met deze lieve en brave groep, maar het ontbreekt ons aan smeerlapjes die al eens een broodnodige overtreding maken en die durven de boel in de brand te steken”, verduidelijkt De Cock. “We knokten terug na een 0-2-achterstand, met de 2-2 als orgelpunt. Na rust hadden we veldoverwicht, maar we konden dat niet concretiseren.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten