Voetbal 3de Afdeling VV Reeksoverzicht

REEKSOVERZICHT 3DE AFDELING VV: Aalter is na negen op negen helemaal terug, Kalken haalt 3-0-achterstand op

Mathieu D’Hoore (Voorde-Appelterre) zette zijn ploeg al vroeg op rozen op het veld van Anzegem.© VDB

Niets of niemand lijkt FC Voorde-Appelterre nog te kunnen stoppen. Coach De Durpel pakte nu ook drie punten in de topper op Anzegem. Onderaan is Eendracht Aalter intussen aan een opgemerkte remonte bezig.

Ivan Elegeert

Eendracht Aalter doet na een 4-2 zege tegen Wielsbeke en met een negen op negen uit de jongste drie wedstrijden weer volop mee in de strijd voor het behoud.

“Een hardbevochten zege na een bloedstollende wedstrijd”, aldus trainer De Zutter na afloop. De bezoekers kwamen vroeg op voorsprong maar Aalter keerde de situatie bij de rust met doelpunten van Vyvey, Donmez en Janssens helemaal om. Toen Steelant kort na de koffie voor 3-2 zorgde zette Wielsbeke alles op alles. “Maar onze ploeg toonde karakter en hield de rangen gesloten. Toch was het bibberen tot de slotseconden. De drie punten zijn hoe dan ook binnen. De groep groeit, maar de strijd zal duren tot het einde.”

VV Drongen kon dankzij een 0-1 zege bij Rumbeke het ‘pelotonnetje’ degradatiekandidaten voorlopig nog op drie punten houden. Dylan Vermeulen zorgde kort voor het uur voor het enige doelpunt. Door de nul op vijftien is Rumbeke nu rode lantaarndrager.

Vigor Wuitens Hamme deed wat het moest doen op Wervik. Smet bracht de Waaslanders op voorsprong. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg een bijzonder licht toegekende strafschop en toen het na een uur 2-1 stond, leek de opdracht nog zwaarder te worden. “Maar we toonden, met steun van de fans, dat we mentaal sterk zijn en de 2-3 in de slotminuut was oververdiend”, klonk het bij de Waaslanders. “We zijn klaar om nu ook de topper tegen Anzegem aan te pakken.”

Hoger Op Kalken keek op het veld van Jong Lede na een goed kwartier na doelpunten van Favoreel, De Crick en Van Peteghem al tegen een 3-0-achterstand op. “Een ongelooflijk slechte start”, bekende trainer Verhelst, die zag hoe kort voor rust Baes nog een bal van de lijn haalde en zo de 4-0 voorkwam. “Maar zo zwak we de eerste helft waren, zo goed was het na de koffie. Eigenlijk hadden we zelfs kunnen en moeten winnen. Enzo Neve trapte bij een 3-3 een strafschop tegen de paal om dan in de rebound wel te scoren. Maar die treffer werd afgekeurd omdat er geen andere speler intussen aan de bal was geweest. Het was een waanzinnige tweede helft.”

Leider Voorde-Appelterre stoomt intussen door. De topper op het veld van nummer 3 Anzegem werd nooit die naam waardig. Want ook daar wezen de bordjes bij de koffie al 0-3. De leider liet zich nadien niet meer verrassen.

Avanti Stekene ging op eigen veld nog eens onderuit. De ploeg van coach Van Oost domineerde wel maar vergat te scoren. Toen Gungor in de slotminuut een voorzet van Groenez vrij mocht inkoppen, pakten de bezoekers zelfs nog de volle buit. 

Aangeboden door onze partners