Voetbal 3de afdeling VV A Avanti Stekene - Eendracht Elene Grotenberge 0-1

Laat doelpunt van Gungor bezorgt bezoekers verrassende driepunter op veld van Stekene: “Het had net zo goed andersom kunnen zijn”

Ian Groenez (links) en Aaron Verwilligen vechten om het leer, Stekene-aanvoerder Jyrki Franssens kijkt toe.© EWT

Stekene -

Avanti Stekene ging voor de vierde keer dit seizoen op eigen veld onderuit. Een laat kopbaldoelpunt van Emre Gungor besliste over winst en verlies. Ook in de heenwedstrijd (0-0) kon Elene Grotenberge de Waaslanders al een hak zetten.

Ivan Elegeert

“Misschien was een gelijkspel wel een goede weergave van het spelbeeld geweest”, gaf Eendracht T2 Nico De Decker, die nog even overneemt van de herstellende Steven Huysveldt, na afloop toe. “Maar we zijn nooit echt met de rug tegen de muur gezet. We hebben weinig of geen kansen weggegeven. En dan weet je dat wie scoort uiteindelijk wint. Het had net zo goed andersom kunnen zijn. Zo zou je de zege wat gevleid kunnen noemen.”

“Met de mentaliteit die de 15 spelers die hier vandaag op het blad stonden, had ik er zeker vertrouwen in dat de drie punten mogelijk waren”, aldus De Decker. “In elk geval moeten we op deze manier verder werken. Er blijven nog 36 punten te verdienen en we weten allemaal de druk bij heel wat ploegen die onderaan bengelen nu groot wordt. Onze volgende wedstrijden tegen Eppegem en Roeselare Daisel worden dan ook heel belangrijk.”

Bij de thuisploeg overheerste de ontgoocheling. “We hebben voldoende kansen gehad om te winnen, maar als je ze laat liggen dan weet je dat alles mogelijk is”, sakkerde Avanti-trainer Rieno Van Oost. “Zeker als je ziet hoe we uiteindelijk nog een tegendoelpunt slikken waarbij één speler in de zestien helemaal vrij mag inkoppen.”

De thuisploeg probeerde in elk geval er alles aan te doen om de belabberde thuisstatistieken op te krikken. Nadat Avanti in de eerste helft al had gedomineerd, zonder uitgesproken kansen, werd de druk in het vierde kwartier opgevoerd. Dat leverde een reeks hoekschoppen en gevaarlijke standjes voor het doel van Engelbinck op. Maar ballen tussen de palen bleven schaars. Invaller Volckerick kon na een goed uur wel uithalen maar Engelbinck redde met de voet. Even later kon Verwilligen afwerken maar zijn bal werd nog afgeblokt in een nieuwe hoekschop. Ook Verstraeten versierde nog een mooie kans maar ook hij zag zijn poging verijdeld in corner. Melens en Audin daarentegen zaten wel doorlopend in de greep van de bezoekende defensie.

De bezoekers leken tevreden met een punt maar konden kort voor het einde toch nog verrassen. Eerst trapte de ingevallen Doniks nipt naast maar toen Gungor, ongedekt, een voorzet vanop rechts van Groenez met het hoofd verlengde, was doelman Van Steelant wel geklopt. In blessuretijd gooide Stekene nog alles naar voor maar Engelbinck kwam niet meer in gevaar.

Aangeboden door onze partners