Voetbal 2de afdeling VV A

OVERZICHT 2DE AFDELING VV A. Gullegem doet gouden zaak, Torhout weet weer wat verliezen is

Oostkamp pakte een punt tegen Aalst, ondanks een 2-0-voorsprong.© Rudy Declerck

Terwijl KRC Harelbeke verloor van rode lantaarn Erpe-Mere, pakte FC Gullegem wel de volle buit op het veld van Jong Essevee en deed zo een gouden zaak in de strijd om het behoud.

Koen Verdruye

FC Gullegem pakte zaterdagavond in Zulte tegen Jong Essevee de eerste punten van het nieuwe jaar. “Dit was een wedstrijd die we moesten winnen”, aldus trainer Jordi Lemiengre. “We hadden deze driepunter nodig, want het vertrouwen was aan het wegebben. Niet dat er twijfels waren, maar je voelde toch wel de druk. Blijven verliezen was geen optie. We zaten met vraagtekens, want Aaron Dhont was geschorst. Zonder onze topscorer kwamen we toch op voorsprong. Jong Essevee kreeg enkele kansen op de 1-1, maar na de rust maakten we de klus af.”

Gullegem sprong over KVK Westhoek, dat 0-0 gelijk speelde op RC Gent. “Voor de match hadden we daarvoor getekend, maar achteraf bekeken zat er misschien meer in”, vond trainer Bruno Debo, die de van Rupel Boom overgenomen linksvoetige centrale verdediger Thiel opstelde. “We zaten daar wat krap en konden dus nog iemand gebruiken.”

Een gelijkspel was er ook voor SV Oostkamp: 2-2 thuis tegen Aalst. Na een strafschop omgezet door Bruce Willem liep Oostkamp 2-0 uit, maar het kon die voorsprong niet op het bord houden tegen Aalst, dat zo het eerste puntje in zes partijen pakte.

KM Torhout was negen weken ongeslagen, maar ging uitgerekend tegen rechtstreekse concurrent Wetteren de boot in: 2-0. De bezoekers lieten de kans op 1-1 liggen, maar ook de ref werkte niet echt mee om tot een resultaat te komen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten