‘Avatar 2’ haalt 2 miljard dollar binnen

Drie van de zes films die ooit zoveel opbrachten aan de box office zijn van de hand van James Cameron.© ISOPIX

‘Avatar 2: The Way of Water’, het vervolg op de meest succesvolle film ooit, heeft de kaap van 2 miljard dollar aan de box office gerond. Dat meldt de gespecialiseerde website Exhibit Relations en wordt bevestigd door Amerikaanse media.

Bron: BELGA

Met een recette van meer dan 2 miljard dollar voegt de film zich tot een select kransje. Slechts vijf films deden de nieuwste film van succesregisseur James Cameron dat voor, waaronder twee van zijn hand, Avatar en Titanic.

De andere films die de kaap konden ronden, waren de Marvel-films Avengers: Endgame en Avengers: Inifinity War, naast Star Wars: Episode VII - The Force Awakens.

James Cameron, die als producent ook een pak van z’n eigen centen in de film stopte, verklapte nooit voor hoeveel geld hij The way of water precies draaide, maar het productiebudget ligt tussen de 350 en 400 miljoen dollar. Daar komen dan nog een hoop andere kosten, zoals marketing, bovenop. Om alleen al break-even te draaien, moest de film zo’n 2 miljard dollar opleveren. Pas daarna kan gesproken worden over winst. Cameron omschreef Avatar 2 zelf als “de slechtste businesscase in de filmgeschiedenis”.

Aangeboden door onze partners

Lees ook