Onrust Peru: 192 demonstranten vrijgelaten

© AFP

Het Peruaanse openbaar ministerie heef zondag de vrijlating bevolen van  het leeuwendeel van de demonstranten die werden opgepakt bij de ontruiming van een universiteit in hoofdstad Lima.

Bron: BELGA

192 van de 193 gearresteerden werden vrijgelaten. Een demonstrant moet in de cel blijven omdat er al een aanhoudingsbevel tegen de persoon liep.

In eerdere berichten was sprake van meer dan tweehonderd personen die werden opgepakt en beschuldigd van het illegaal betreden van de campus van de Universidad Nacional Mayor de San Marcos.

Sinds het begin van de protesten in december zijn in het Zuid-Amerikaanse land al enkele tientallen mensen omgekomen.

Noodtoestand

Peru heeft sinds de afzetting en opsluiting van de socialistische president Pedro Castillo te maken met aanhoudende onrust. Betogers willen het ontslag van zijn opvolger en voormalige vicepresident Dina Boluarte en eisen onmiddellijk nieuwe verkiezingen. Vorig weekend riep de regering van het Zuid-Amerikaanse land de noodtoestand uit.

Castillo wilde in december een motie van wantrouwen voorkomen door het parlement te ontbinden. Uiteindelijk zetten de parlementsleden hem af, waarna Castillo werd opgepakt voor poging tot staatsgreep.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten