Tien beklaagden van aanslag op frauduleuze eetzaak in Deurne riskeren tot 7 jaar cel

© ATV

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft het vonnis over een aanslag op eetzaak The Pasta House in Deurne uitgesteld naar 7 februari. Het openbaar ministerie vorderde voor de tien beklaagden celstraffen tot zeven jaar. Een van hen wordt ook nog vervolgd voor een home invasion bij een havenarbeider.

joroBron: Belga

In de nacht van 8 op 9 augustus 2020 drongen vier of vijf personen de woning van een havenarbeider in Merksem binnen. Ze deden zich voor als politiemensen en bedreigden de man met een vuurwapen. Hij kreeg een gsm opgedrongen waarop ze hem berichten gingen sturen. Als hij weigerde te doen wat ze vroegen, zouden ze hem neerschieten.

De havenarbeider verwittigde de politie. Op de gsm werd DNA van Meraldo P. aangetroffen. Het verdere onderzoek kon de andere deelnemers aan de home invasion niet identificeren, maar Meraldo P. werd wel nog aan een ander geweldsdelict in het drugsmilieu gelinkt.

Na uitlezing van zijn gsm bleek dat hij een adres aan de Turnhoutsebaan in Deurne had opgezocht. Op dat adres was The Pasta House gevestigd, een eethuis waarop vijf keer geschoten werd in de nacht van 28 augustus 2020. Eigenaar Ali O. is transporteur en gekend voor drugsdelicten.

Ali O., bijgenaamd Freaks, werd in maart 2022 zelf veroordeeld tot 7 jaar cel wegens grootschalige invoer van cocaïne. De zaak zelf stond overigens jarenlang leeg en is nooit effectief open geweest.

LEES OOK. Eigenaar van beschoten restaurant Pasta House veroordeeld tot 7 jaar celstraf wegens cocaïnesmokkel

Aanleiding voor het conflict was expediteur Dennis V.H. Uit Sky ECC-communicatie bleek dat hij werkte voor de drugsorganisatie waar Bilal B. en de Nederlanders Mohammed N. en Isaac B. deel van uitmaken. Ali O. maakte ook van zijn diensten gebruik en wilde dat hij alleen nog voor hem werkte. Hij bedreigde Dennis V.H., die meteen de organisatie inlichtte.

De aanslag werd volgens de procureur uitgevoerd door Gregory J., Rodymar W., Thyrel U. en Ruddchendly N. Isaac B. zou hen hebben aangestuurd en Meraldo P. zou als tussenpersoon hebben opgetreden. Mohammed N. zou in de chatgroep gezegd hebben dat hij het wapen “voor het lichaam van Ali” had aangekocht. 

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten