Anouk Matton over haar financiën: “Ik kan niet weerstaan aan die Mercedes G Wagon, ook al kost hij 280.000 euro”

Anouk Matton: “Mensen die misbruik willen maken van onze vrijgevigheid, zijn Dimi en ik nog niet tegengekomen”© Inge Kinnet

Verstandig omspringen met geld: de ouders van Anouk Matton (30) peperden het haar al op jonge leeftijd in. De zangeres/influencer/dj uit Leopoldsburg, tevens wederhelft van dj Dimitri Vegas, geeft dan ook nooit geld uit dat ze niet heeft. Dit zijn haar drie financiële lifehacks, en één doe-dit-zeker-niet.

Jo Smeets

1. Beleef plezier aan je job

“Geld is belangrijk, maar niet het belangrijkste. Ik zie het als een middel om mijn leven te vergemakkelijken. Voor zowel Dimi als mezelf mag geld dan wel een drijfveer zijn om dingen te doen, anderzijds ben ik op een punt gekomen dat het plezier dat ik beleef aan mijn job minstens even belangrijk is. Het geld dat ik ermee verdien, zie ik als een aangenaam gevolg. Ik doe het dus zeker niet voor het geld alleen. Als je me vraagt of ik vind dat ik genoeg geld verdien, is mijn antwoord: ja.”

2. Geniet

“Dimi en ik zijn zeer vrijgevig. Mensen die dicht bij ons staan, laten we dan ook graag meegenieten van ons succes. Niet dat we zomaar geld uitdelen, maar we zullen wel al eens vaker de restaurantrekening betalen of mensen meevragen op vakantie, zulke dingen. Daar geven we graag geld aan uit: niets zo fijn als lunchen op een prachtige plaats met leuk gezelschap. Mensen die daar misbruik willen van maken, zijn we nog niet tegenkomen. Misschien omdat Dimi en ik niet snel nieuwe mensen toelaten.”

Anouk Matton: “Mijn kleren zijn helemaal niet zo duur: ik koop enorm veel bij bijvoorbeeld Zara”© Inge Kinnet

3. Gun jezelf een uitspatting

“Wat mijn koopgedrag betreft, zijn handtassen mijn achilleshiel. Maar ik werk er hard genoeg voor, dus why not? Als veertienjarige was ik al ongelooflijk fan van handtassen van Balenciaga. Ze deden me wegdromen: Als ik ooit zelf geld verdien, zal ik zo’n exemplaar kunnen kopen. Dat was echt een van mijn doelen. En dat doel heb ik nu al meermaals bereikt. Sterker: ik heb ondertussen al een heuse collectie. Mijn duurste handtas? Een roze ‘The Birkin’ van Hermès. Ik weet niet precies hoeveel ze heeft gekost want ik heb ze gekregen van Dimi met Valentijn, maar ze is ongetwijfeld de duurste. Ik zie mijn handtassen ook een beetje als een investering: met de jaren stijgen ze in waarde. Een handtas van Chanel is een erfstuk dat je door kan geven aan de volgende generatie en de prijzen van Hermès zijn crazy. Het is dus zeker een business.”

4. Doe geen roekeloze uitgaven

“Voorlopig ben ik bespaard gebleven van grote geldblunders. Dat komt omdat ik nooit roekeloos omga met geld en ik me vaak laat adviseren. Ik heb ook nooit geld uitgegeven dat ik niet had. Mijn kleren zijn bijvoorbeeld helemaal niet zo duur: ik koop enorm veel bij H&M en Zara. Dat heeft veel te maken met mijn opvoeding: onze ouders hebben ons altijd de waarde van geld bijgebracht. Je moet er veel te hard voor werken om het zomaar over de balk te gooien. Investeren in vastgoed heb ik nog niet gedaan. Voorlopig vind ik het nog te veel een hustle om dat allemaal in orde te krijgen. Ik moet er eens werk van maken. Ik ben wel aan het sparen voor een Mercedes G Wagon, mijn droomauto. Op fiscaal vlak zou het geen interessante aankoop zijn, maar ik vind ‘m zó cool dat ik er niet aan kan weerstaan, ook al is de prijs 280.000 euro.”

Aangeboden door onze partners