Kremlin zegt dat Oekraïense bevolking zal “lijden” als Europa tanks stuurt

© AFP

Rusland heeft opnieuw benadrukt dat het niet opgezet zou zijn met Europese leveringen van tanks aan Oekraïne. De Oekraïense bevolking zal “lijden” als het Westen tanks stuurt, liet Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov optekenen.

jvh

Het Kremlin ziet ook barsten in het westerse kamp. “Er is nervositeit in de Navo”, aldus Peskov. Dat heeft alles te maken met het feit dat Duitsland twijfelt over de leveringen van Leopard-tanks, terwijl andere NAVO-leden – met Polen op kop – de leveringen zo snel mogelijk willen uitvoeren. “Alle landen dragen verantwoordelijkheid voor de gevolgen van hun militaire steun”, klinkt het in het Kremlin.

LEES OOK. Diplomatieke crisis vermijden of boodschap aan Rusland? Waarom “Duitsland Polen niet in de weg zal staan” in levering tanks aan Oekraïne (+)

Tijdens de dagelijkse persconferentie van het Kremlin werd Peskov ook gevraagd naar de Amerikaanse sancties tegen de Wagner Group. Die zullen niet effectief zijn, meent de woordvoerder. Hij bagatelliseerde de rol van het huurlingenleger in de oorlog in Oekraïne.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten