Goed rapport: bij fietscontrole van 1.000 leerlingen is 95 procent in orde

Veel leerlingen van KOBOS gaan met de fiets naar school, nu werden ze gecontroleerd of hun fietsverlichting in orde was.© IF

Kapelle-op-den-Bos -

De ouderraad van de secundaire school KOBOS in Kapelle-op-den-Bos en de politiezone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise (KLM) controleerden de schoolgaande jeugd op fietsverlichting. In totaal zijn zo’n duizend leerlingen gecontroleerd.

Joris Herpol

Wijkinspecteur Sven hield samen met een afvaardiging van de ouderraad van scholengroep KOBOS, een sensibiliseringsactie in het kader van fietsverlichting, ter hoogte van Campus M op de Mechelseweg in Kapelle-op-den-Bos.

“Het initiatief voor deze actie kwam van de ouderraad en werd samen met de directie uitgewerkt”, zegt wijkinspecteur Sven. “De controles werden gespreid over twee dagen. Het was zeer fijn om vast te stellen hoeveel medewerking er was vanuit alle partijen.”

Kinderen van wie de fietsverlichting in orde was, kregen een reflecterend plaatje als beloning. De ouders van de kinderen wiens fietsverlichting niet in orde was, ontvangen een brief om hen te wijzen op de gevaren van rijden zonder werkende fietsverlichting.

In totaal werden 1.000 leerlingen gecontroleerd en 95 procent van de schoolgaande fietsers was in orde.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt