Voetbal 2de afdeling VV A KSC Dikkelvenne

Cédric Deceuninck en KSC Dikkelvenne komen stilaan onder stoom: “Ik bleef lange tijd op mijn honger zitten”

Cédric Deceuninck, hier rechts op archiefbeeld tegen KVK Westhoek, moest even wennen aan het hogere niveau: “Op het juiste moment ben ik in de ploeg gekomen, maar ik besef dat er week na week moet geknokt worden voor een basisplaats.”© Geert De Rycke

Dikkelvenne -

KSC Dikkelvenne heeft de wind in de zeilen en liet tegen een mak en ongeïnspireerd Olsa Brakel een derde driepunter op rij optekenen. Cédric Deceuninck (24), die van FC Latem overkomt, had een voet in twee van de drie Dikkelvense doelpunten. Bijna geruisloos sluit Dikkelvenne aan bij de middenmoot.

Freddy De Geest

Dikkelvenne putte net voor de kerstdagen vertrouwen uit de zege tegen KVK Westhoek (3-2). Vorige week won de ploeg van voorzitter Geert Gevaert verrassend in Aalst (1-2). “Die driepunter gaf de spelersgroep een boost”, zegt Cédric Deceuninck, die de voorkeur kreeg op sterkhouder Jelle De Schryver, die men na schorsing recupereerde. Coach Lieven Gevaert dropte Sasha Beshliaha in de ploeg als vervanger voor de vrijdag geblesseerd uitgevallen Per Gordts. Dikkelvenne toonde meteen het meeste drang naar voor. De ongrijpbare Soriba Sylla, vorige week in Aalst auteur van twee goals, stak als eerste zijn neus aan het venster, maar zijn scherpe voorsprong werd afgeblokt. Het was slechts uitstel. Otte weerde een schot van Deceuninck af, maar in de rebound prikte Van Vaerenbergh de bal tegen de touwen. Otte verhinderde meer averij na een schot van Jassim Mazouz en Sylla besloot voorlangs. Na een hoekschop kopte Deceuninck de bal door, Seurynck mikte op de paal. Olsa kwam goed weg na een eerste helft waarin het niets klaarmaakte.

Kans gegrepen

Na de pauze scoorde de thuisploeg een tweede keer. “Tijdens de rust stelde de trainer dat we ons snel moesten belonen voor de uitstekende eerste helft en dat hebben we dan ook gedaan. Ik stuurde Sylla weg en die verdubbelde de voorsprong. Ik ben blij dat ik mijn steentje kon bijdragen tot deze overwinning. Na mijn overstap van FC Latem naar de Hofkouter duurde het even vooraleer ik aan het hogere ritme kon wennen. Ik bleef lang op mijn honger zitten, maar heb mijn kans gegrepen toen die zich aandiende. Tegen Brakel toonden we de grinta en de scherpe duelkracht die ons niet meteen werd aangemeten. Op het juiste moment ben ik in de ploeg gekomen, maar ik besef dat er week na week moet geknokt worden voor een basisplaats.”

Na de negen op negen heeft Dikkelvenne de degradatiezone achter zich gelaten. “Nu volgen de moeilijke verplaatsingen naar KVV Zelzate en Racing Harelbeke. Een sterke reeks neerzetten is de uitdaging. De eerste stappen zijn gezet en nu moeten we bevestigen. Dat we de nul konden houden, deed ook deugd. De kansen worden nu ook beter benut. We zitten in de juiste flow en moeten dat nog even aanhouden.”

Opmerkelijk: Dennis Van Vaerenbergh, die een gesel was voor de Brakelse defensie, scoorde in de heenmatch drie keer en nu twee keer tegen Olsa.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten