Opmerkelijk: vier Belgian Cats staan met drie verschillende ploegen aan de leiding in Franse competitie

Julie Vanloo schittert in Frankrijk© FIBA

De Belgian Cats in Franse loondienst doen het uitstekend. Het duo Julie Vanloo, die een double-double lukte, Kyara Linskens (BLMA Montpellier), Julie Allemand (ASVEL Lyon) en Hind Ben Abdelkader (Villeneuve D’Ascq) staan met 8 op 12 op een gedeelde eerste stek in de sterke Franse LFB. Bij Villeneuve is Rachid Meziane, de bondscoach van Belgian Cats, de coach.

Patrick Ceulemans

Het straffe van het verhaal is dat de vier Belgian Cats in Frankrijk mee de sterkhouders van hun team zijn. Een zeg maar bepalende rol in drie verschillende topploegen. Julie Vanloo pakte uit met een double-double, scoorde 10 punten en gaf 10 assists en stuwde met collega Cat Kyara Linksens (16 punten, 7 rebounds) BLMA Montpellier naar een 80-76 zege tegen Hainaut. Julie Allemand tekende voor 12 punten, 2 rebounds en 8 assists en won met ASVEL Lyon met 55-78 van Landes. Hind Ben Abdelkader (11 punten, 2 rebounds, 3 assists) zegevierde met Villeneuve D’Ascq met 55-78 van Toulouse. De vier Belgian Cats werken deze week ook met hun ploegen de heenwedstrijd van de 1/8ste finales van de EuroCup Women af.

Jullie Allemand met ASVEL Lyon co-leider in Frankrijk.© BELGA

Winst voor Emma Meesseman met Fenerbahce

In de Turkse KBSL won Emma Meesseman (15 punten, 3 rebounds, 2 assists) met Fenerbahce Istanbul met 88-64 van Botas. Fenerbahce staat met 13 op 16 op de tweede plaats. Zonder Kim Mestdagh leed Schio (16 op 17) een eerste nederlaag van het seizoen: 94-80 tegen Virtus Bologna. Ook een sterk spelende Antonia Delaere (17 punten, 3 rebounds, 2 assists) verloor met Venezia met 79-74 van Sassari.

In de Spaanse Lega Femenina was er winst voor Serena-Lynn Geldof (6 punten, 2 rebounds) met Zaragoza en versus Araski: 65-63. Elise Ramette (2 rebounds) verloor met Cadi La Seu met 60-62 van Bembibre. Billie Massey (8 punten, 10 rebounds) en Becky Massey (4 punten, 1 rebound) verloren met Estudiantes Madrid met 72-67 van IDK Eustotren.

Aangeboden door onze partners