Voetbal  1ste provinciale  Fenixx Beighum

Erwin Kanana pleegt met Fenixx Beighum hold-up met twee late goals: “Ondanks de voorsprong van zes punten mogen we ons nog niet rijk rekenen”

De ontlading was groot bij Fenixx Beighum nadat Erwin Kanana (tweede van links op archieffoto) een tweede keer had gescoord.© Kms

Fenixx Beighum veroverde al de eerste periodetitel en kroonde zich tevens tot herfstkampioen. Zondag bouwde de nagelnieuwe fusieclub haar voorsprong op de grote titelrivaal Bierbeek al uit tot zes punten na de 1-2-zege in Liedekerke.

Wim Redant

De voorbije speeldagen werd een slagveld voor de topclubs met nederlagen voor Bierbeek, Mazenzele en Huldenberg. Ook Fenixx Beighum dreigde op een nederlaag af te stevenen in Liedekerke, maar dat was buiten Erwin Kanana gerekend. De 26-jarige centrale verdediger bezegelde met twee late goals het lot van Liedekerke.

“We stevenden af op een spectaculaire ontknoping”, vertelt de Diegemnaar. “De wedstrijd golfde evenwichtig heen en weer en kon alle kanten uit. Na een niet gefloten overtreding op Fabio Caira mocht worden verder gespeeld en Sebastien Moreels profiteerde daarvan. We dreigden op een tweede nederlaag af te stevenen, tot Noureddine Mjahed met nog twee minuten op de klok een hoekschop voor doel schilderde en ik aan de eerste paal raak kopte. In de slotseconden kopte Dylan Shehu een vrijschop van Walid Touile terug en ik trapte de bal tegen de netten. Uiteraard zorgde dat voor een enorme ontlading.”

Miraculeuze redding van Jens Verleysen

Kanana kroonde zich tot matchwinnaar met twee goals, maar betrok toch ook doelman Jens Verleysen in de hulde nadat die met een miraculeuze redding in de toegevoegde tijd de zege had veiliggesteld. “Op het wedstrijdblad staan enkel de goals vermeld, maar Jens Verleysen behoedde ons met een fantastische save wel degelijk voor de gelijkmaker en drukte dus zijn stempel op het resultaat. Zelf werd ik niet op mijn positie zes maar als centrale verdediger uitgespeeld omdat Thomas Laureys verhinderd was wegens examens.”

“We kroonden ons met Fenixx tot de winnaar van de speeldag en tellen nu zes punten voorsprong. We mogen ons wel nog niet rijk rekenen. Er wachten nog twaalf speeldagen met nog zware kleppers voor de boeg waaronder een clash tegen Bierbeek. Zondag wordt het ook al niet voor de poes met de komst van Mazenzele, dat zich als revelatie profileert – wat ook niet te verwonderen valt als je bekijkt met welk spelersmateriaal daar wordt gewerkt.”

De aanleg van het synthetische veld op FC Beigem liep vertraging op, zodat Populierendal in Borght de voor vele clubs gevreesde thuishaven van Fenixx blijft. “We kijken uit naar de verhuizing naar Beigem waar ons combinatievoetbal nog beter uit de verf moet komen. We kunnen uiteraard niet ontkennen dat we op Borght over een ijzersterke thuisreputatie beschikken. De volledige spelersgroep staat intussen achter de ambitie van de club en de coach om te promoveren.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten