Voetbal 2de afdeling VV A SV Oostkamp

Zico Claeys kan leven met gelijkspel van SV Oostkamp tegen Aalst: “Wel jammer dat we dubbele voorsprong zo snel uit handen gaven”

Zico Claeys dolt wat met Jari De Vriendt.© Rudy Declerck

Oostkamp -

SV Oostkamp slaagde er zondag niet in om in een fel bevochten duel met Eendracht Aalst een dubbele voorsprong vast te houden. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd op een billijk 2-2-gelijkspel, een uitslag waar beide ploegen vrede konden mee nemen.

Philippe Decruynaere

Van een studieronde was in de topper op de Valkaart amper sprake. Het was wel overduidelijk dat de spelers van Eendracht Aalst de zware verliescijfers van enkele weken geleden nog niet vergeten waren. Toen ging het team van coach Carl De Geyseleer immers met 0-4 de boot in. De thuisploeg werd met een laag blok opgevangen, maar dat belette Oostkamp niet om vooral in de eerste helft voetballend de lakens uit te delen. Nog voor het eerste kwartier verstreken was, werd middenvelder Zico Claeys na een mooie aanvallende actie waarbij verschillende spelers betrokken waren, onderuitgehaald in het strafschopgebied. De penalty werd feilloos omgezet door specialist Broes Willem. Amper drie minuten later zetten Diëgo Bragard en Phil Canoot op de linkerflank enkele bezoekers in de wind, waarna de voorzet van Canoot mooi werd binnengetikt door Dylan Vanhaeren. 2-0 na amper twintig minuten spelen. Een nieuwe afstraffing dreigde voor de Aalstenaars.

Discutabele strafschop en uitsluiting

“Het is jammer dat we na die felle start noodgedwongen wat gas moesten terugnemen”, gaf Zico Claeys na afloop ootmoedig toe. “We hadden heel wat energie verbruikt en moesten allemaal even op adem komen. Er sloop jammer genoeg ook wat nonchalance in de ploeg en dan weet je dat één tegenstoot gevaarlijk kan zijn. Uit het niets maakte de tegenstander een mooi doelpunt, maar we hadden dit eigenlijk kunnen vermijden. Tot overmaat van ramp kreeg Aalst net voor de rust nog een zeer lichte strafschop toegekend, waardoor we niet echt met een tevreden gevoel naar de kleedkamer trokken.”

Het was duidelijk dat de bezoekers moed putten uit die onverhoopte terugkeer. In de tweede helft creëerden ze via snelle tegenaanvallen het meeste doelgevaar. Oostkamp, gedirigeerd door een verbluffend sterk spelende Louis Declerck, bleef wel de beter voetballende ploeg. Veel doelgevaar wist de thuisploeg echter niet meer creëren. De rood-witten kwamen zelfs nog goed weg toen enkele snedige aanvallen van de bezoekers niet resulteerden in een derde doelpunt.

Tien minuten voor affluiten werd thuisspeler Thijs Benoot nog uitgesloten door een warrig leidende ref De Beuckelaer, die soms de pedalen kwijt was. “Een licht toegekende strafschop na een fout die er geen was en een rode kaart voor een verdediger die als laatste man werd aangelopen. Ik begrijp het allemaal niet zo goed meer”, foeterde coach Kurt Delaere. “Ik kan zonder enige moeite leven met een gelijkspel, want Aalst was gevaarlijker in de tweede helft. De eerste 45 minuten waren wij de betere ploeg. Het is jammer dat we de voorsprong niet konden vasthouden tot aan de rust. We halen 4 op 6 tegen de titelfavoriet en blijven in de top vijf staan. Ik ben een tevreden coach. Zondag wacht ons een moeilijke verplaatsing naar Gullegem. We zullen ons beste voetbal moeten bovenhalen om hen te kloppen. We zouden immers heel graag zo lang mogelijk bovenaan blijven meedraaien.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt