VOETBAL 1STE PROVINCIALE  BOKA UNITED - SC GRIMBERGEN 2-1

Trainer Chris De Backer wint met BOKA kelderkraker: “Grimbergen verdiende wel een punt”

Ali Ben Kassem van BOKA United controleert de bal met Cor Gillis in de rug.© Geert Tresignie

Dilbeek -

Zowel bij BOKA United als bij SC Grimbergen stond er heel wat druk op de ketel. Beide ploegen staan verrassend onderaan en met mogelijk tot vijf dalers dit seizoen is het vanaf nu elke wedstrijd van moeten. De thuisploeg won het kelderduel uiteindelijk met 2-1.

Luc Brys

“In een goede eerste helft bracht Eli Kalengayi ons vrij snel op voorsprong op vrije trap”, vertelt BOKA-trainer Chris De Backer. “We kregen nog wat halve kansen, maar de voorsprong was bij de rust niet onverdiend.”

“In de tweede helft kwam er felle druk van Grimbergen en we hadden het niet onder de markt. De bezoekers hadden pech met een bal op de paal. In een geharrewar voor doel kwamen ze niet onverdiend langszij. Ali Ben Kassem en Jordan Calvete repliceerden aan de overkant. Ten slotte haalden we toch onze slag thuis na een actie Calvete-Ben Kassem.”

“Deze overwinning doet alleszins deugd. We hadden meer kansen, maar op basis van het spel verdiende Grimbergen een punt. BOKA toonde veerkracht na de bezoekende gelijkmaker en dat is een leuke vaststelling. Met veel inzet en een goede mentaliteit pakten we ten slotte de volle pot. Op Rode De Hoek moeten we zondag na een vier op zes op ons elan doorgaan.”

Bart Cums: “Hoofd niet laten hangen”

“We konden inderdaad zeker een puntje wettigen”, vond Grimbergens sportief manager Bart Cums. “Al in de eerste helft kwamen we trouwens sterk voor de dag. Toch moesten we snel in de achtervolging. Arnaud De Cuyper en Mohad Lamalam kwamen dicht bij de gelijkmaker. Na de pauze gingen we op ons elan door met een kopbal van Rune Gaudaen op de paal. Ook Niels Van Himst kwam dreigen. In een scrimmage voor doel maakte Hamid Bouyfoulkitne verdiend gelijk. Helaas slikten we nog een laat doelpunt randje buitenspel.”

“We verliezen deze zespuntenwedstrijd, maar we laten het hoofd niet hangen. Onze jonge ploeg is immers klaar om tot de laatste speeldag te bikkelen voor het behoud.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten