Mark Cavendish beloofde hem een toekomst, nu moet ervaren sprinter met pensioen: “Plots was Mark onbereikbaar, dat doe je niet”

Hij zou er in het jaar dat hij 40 wordt nog een seizoen aanplakken in dienst van Mark Cavendish. Maar Maximiliano Richeze stopt deze week met koersen. “Plots verdween Mark van de radar”, aldus de Argentijn in een interview met Cyclingnews.

Vincent Van Genechten

De Ronde van San Juan is de allerlaatste koers in de profcarrière van Richeze, die in 2006 prof werd en onder anderen twee ritten in de Giro won. De Argentijn ontpopte zich de voorbije jaren als een uitstekende lead-out, ook bij Quick-Step (2016-2019). Cavendish wilde hem er - samen met de Nederlander Cees Bol - graag bij toen B&B Hotels op de proppen kwam met een voorstel, maar dat Frans project barste eind december uit elkaar.

Intussen vonden Cavendish en Bol onderdak bij Astana, terwijl Richeze er dus mee ophoudt. Hij rijdt in San Juan zijn afscheidskoers in de kleuren van de Argentijnse selectie.

“We waren een beetje op de hoogte, maar wisten niet alles”, aldus Richeze over de chaos van B&B Hotels. “Ik vind het spijtig voor de vele gezinnen die hierdoor getroffen werden. Plots zaten veel mensen zonder werk en daarmee bedoel ik niet alleen renners. Astana? Ik was normaal deel van de deal, samen met Cees Bol. We waren een drietal, maar van de ene dag op de andere verdween Mark van de radar, net als zijn manager. Ik kwam dus via de pers te weten dat ze (Cavendisch en Bol, red.) voor Astana hadden getekend.”

© EFE

Volgens Richeze stopten Cavendish en zijn manager in december met het beantwoorden van zijn oproepen. “Ik maakte normaal gezien deel uit van zijn project”, klinkt het. “Hij had er mij zelfs over opgebeld. Als hij mij had laten weten dat er slechts twee plekken vrij waren en ik dus niet mee kon, dan was ik niet boos geweest. Helemaal niet. Ik had dat begrepen, maar dan moest hij me dat wel even gezegd hebben. Ik was dus geen fan van zijn houding. Eerst was alles klaar, twee dagen later tekent hij ergens zonder het mij te laten weten en beantwoordt hij mijn oproepen niet meer. Dit gaat over respect, of het gebrek eraan. Zo communiceer je niet met iemand.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten