Opdoffer voor Kangoeroes Mechelen: topschutter en kandidaat-MVP Brian Fobbs maanden out met afgescheurde achillespees

Brain Fobbs moest zaterdag het parket op krukken verlaten. Hij moet onder het mes en zijn campagne is meteen voorbij.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Opdoffer voor Kangoeroes Mechelen. De Amerikaanse sterkhouder Brian Fobbs komt dit seizoen niet meer in actie. De topschutter van de BetFirst BNXT League en kandidaat MVP wordt vandaag nog aan de achillespees geopereerd en is minstens acht maanden buiten strijd. “Dit is zware om te incasseren,” zucht Coach van het Jaar Kristof Michiels. De club uit Mechelen gaat normaal gezien op zoek naar een vervanger.

Patrick Ceulemans

Diep in het derde kwart moest Brian Fobbs afgelopen zaterdag in de voor Kangoeroes Mechelen gewonnen wedstrijd tegen Leuven Bears met een voetblessure het parket verlaten. Op krukken wandelde hij de Mechelse Winketkaai buiten. “Ik heb er een goed oog in,” gaf hij mee. “Ik denk dat het zware blessure is. Het straalt uit naar de achillespees,” sakkerde coach Kristof Michiels. De diagnose vandaag in het hospitaal bevestigde de vrees van coach Michiels. “Brian wordt vandaag nog aan de achillespees geopereerd. Hij wacht een lange revalidatie en zijn seizoen is dus voorbij,” zei Kristof Michiels.

“Na de operatie werk ik mijn revalidatie in Mechelen af. Ik blijf bij het team en zal mee supporteren richting nieuwe successen,” zei Brian Fobbs. De 24-jarige en 1m96 grote Amerikaanse forward is dit seizoen de spektakelman in de BetFirst BNXT League. Met een gemiddelde van 20,1 punten is hij de topschutter van de tien Belgische clubs. Hij heeft ook, inclusief de tien Nederlandse clubs, de hoogste computerwaardering en was een kandidaat MVP. In het referendum Ster van de Coaches van het Nieuwsblad fonkelt hij ook autoritair aan de leiding.

Voor Kangoeroes Mechelen, dat met 9 op 14 stevig in de top-5 fonkelt en op weg is naar Elite Gold, is dit uiteraard slikken. “We moeten nog vier stevige wedstrijden (naar Bergen en Leuven Bears en thuis Luik en Charleroi) in het Belgisch gedeelte van de reguliere fase afwerken. Te beginnen zaterdag in Bergen. Zonder Brian en nog geen vervanger worden het nog intense weken richting die Elite Gold. Hopelijk kunnen we het in eerste instantie collectief opvangen,” aldus nog coach Kristof Michiels van vice-kampioen Kangoeroes Mechelen.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten