Voetbal  1ste provinciale Svelta Melsele

De tweede periodetitel is het doel voor Yannick Braem en Svelta Melsele: “Nadien viseren we resoluut de titel”

Yannick Braem is aan zijn laatste maanden bij Svelta Melsele bezig. Volgend seizoen speelt hij bij HO Kalken: “Waarom niet bij Svelta blijven? Omdat ik niet denk dat Melsele een licentie gaat aanvragen.”© Erik Westerlinck

Beveren-Waas -

Hoewel Svelta Melsele het seizoen met vrij steile ambities begon, liep het aanvankelijk van geen meter in Melsele. De eerste periode werd afgesloten met amper negen punten op de teller. Alleen SKN Sint-Niklaas deed slechter. Maar ‘t kan verkeren’ zei Bredero. Met 22 op 24 staat Melsele momenteel helemaal bovenaan het tweede periodekampioenschap.

Dirk Van Bruysel

“Ik ben fier op onze reeks”, opent Yannick Braem. “Zaterdag hebben we Excelsior Mariakerke met duidelijke cijfers richting Gent teruggestuurd. De bezoekers mekkerden over de staat van het veld, maar persoonlijk vond ik het redelijk bespeelbaar. Moest het helemaal in orde geweest zijn, dan denk ik dat het verschil nog groter zou geweest zijn.”

Zelfverzekerde taal van Yannick Braem, bij wie de zwakke seizoenstart helemaal vergeten lijkt. “Na onze erbarmelijke eerste periode is al het harde werk eindelijk beginnen lonen. Hopelijk leidt dit binnen twee weken naar de periodetitel. Wat dat betreft hebben we alles zelf in handen. Winnen tegen FC Kleit en het nadien tegen FC Heikant-Zele afmaken is de boodschap. We hebben nu drie punten meer dan KSK Beveren en die bonus moeten we trachten vast te houden. We zijn er nog niet want vooral de uitwedstrijd bij Kleit wordt een echte topper. Die mannen zullen iets recht willen zetten nadat ze vorige zaterdag aan het kortste eind trokken tegen Beveren.”

Plotse ommekeer

“Vanwaar die plotse ommekeer?” Braem moet even tobben over het antwoord. “Na de eerste periode hebben we de koppen eens bij elkaar gestoken. We waren de competitie begonnen met verzorgd en aanvallend voetbal, maar werden door die hoge opstelling nogal dikwijls in de rug gepakt. We kregen te veel doelpunten tegen. Nu spelen we nog steeds verzorgd, maar met een minder hoog blok. Nu rekenen we meer op de omschakeling. Onze snelheid is onze troef en dat rendeert. We scoren nog steeds even vlot, maar krijgen amper doelpunten tegen. Zelfs wanneer we met tien vallen, zoals al enkele keren is gebeurd, kunnen we vanuit een goede organisatie blijven spelen.”

“Met deze groep moeten we in staat zijn om kampioen te spelen”, is Braem ambitieus. “Ik heb hier vorige zomer getekend om kampioen te spelen en – hoewel het nog vroeg is – ik ben ervan overtuigd dat de tweede periodetitel pakken en nadien ook de titel het doel moet zijn. Ik wil dan ook graag afscheid nemen van Svelta met een titel op zak. Ik ga volgend seizoen inderdaad bij HO Kalken aan de slag. Waarom niet bij Svelta blijven? Omdat ik niet denk dat Melsele een licentie gaat aanvragen.”

Licentie

“Daar is nog niets over beslist, maar ik wil kwijt dat de kans er inderdaad inzit dat we niet gaan promoveren. Toch wik en weeg ik mijn woorden, want dit besluit moet nog bekrachtigd worden door de beheerraad”, wil gerechtigde correspondent Marc Van den Eeckhout alsnog kwijt.

Aangeboden door onze partners