Voetbal 1ste provinciale Excelsior Zedelgem

Diego Seron voetbalde twee jaar niet, maar is nu een sterkhouder bij Excelsior Zedelgem: “Mijn body had wel een update nodig”

Via zijn schoonbroer Nordin Behaeghel en zijn beste vriend Mackim Joos kwam Diego Seron in beeld bij Excelsior Zedelgem.© Bart Vandenbroucke

Na een 1 op 12 won Zedelgem zaterdagavond met 0-2 op Meulebeke. Toch wel verrassend, want de thuisploeg had al tien matchen op rij niet meer verloren. Excelsior tankte vertrouwen voor de komst zondag van RC Lauwe, dat na het 3-3-gelijkspel tegen Diksmuide vier punten achterstand telt.

Benny Lingier

De trip naar Meulebeke kondigde zich als moeilijk aan zonder spitsen Behaeghel en Tanghe, terwijl ook Capelle en Vyaene op het appel ontbraken. De jonge Ewout Nollet werd - met succes - in de spits gedropt. “Nog geen enkele keer dit seizoen traden we met onze typeploeg aan”, zegt voorzitter Wim Vanhove. “Zo’n ramp maakten we nooit eerder mee.”

Na de 0-2-zege was de opluchting dan ook hoorbaar. “Hoedje af voor deze prestatie”, aldus trainer Marc Calleeuw. “De eerste helft was goed met goals van Nollet na een kwartier en van Vanthournout na een halfuur. Na vijf minuten miste de thuisploeg wel een strafschop. Voor ons is elke wedstrijd belangrijk. Zondag komt RC Lauwe op bezoek, een ploeg die in hetzelfde schuitje zit als wij.”

Eén van de blauwwitte sterkhouders is Diego Seron (26). “Ik ben van Koksijde afkomstig maar woon in Ichtegem. Mijn opleiding startte bij Club Brugge, daarna ging het via Cercle en KV Oostende naar RC Gent, gevolgd door twee seizoenen bij Hamme en KM Torhout. Toen corona de kop opstak, nam ik de beslissing om te stoppen met voetballen. Mijn vrouw en ik runnen samen onze fitnesszaak Mai-Fit in Veldegem en in die omstandigheden wilde ik haar niet in de steek laten. Via mijn schoonbroer Nordin Behaeghel en mijn beste buddy Mackim Joos raakte ik in beeld bij Excelsior Zedelgem. Voor mij gaat het nog louter om plezier en de hobby. Pas eind augustus sloot ik me aan. Als je twee jaar niet voetbalde, vraagt je body een update. Ook moest ik wennen aan eerste provinciale.”

De nul

“De 0-2-zege in Meulebeke is geweldig”, vervolgt Seron. “Het werd een onverwacht resultaat met een gehavende ploeg. Veel spelers met weinig speelminuten stonden op het wedstrijdblad. Noem het gerust een collectieve topprestatie. Opvallend is dat we onze meeste punten op grasvelden pakten en niet op een kunstmat waarover we ook thuis beschikken. Voor de allereerste keer dit seizoen hielden we de nul. Ons vertrouwen kreeg op een ideaal moment, met de komst van RC Lauwe op de agenda, een boost.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten