Voetbal 1ste provinciale WS Lauwe

Nathan Leyder overtroeft broer Jimmy en rukt met WS Lauwe op naar derde plaats: “Ik wil hier afscheid nemen met een prijs”

Nathan Leyder (links, in duel met Olivier Desitter van Diksmuide) ruilt na dit seizoen WS Lauwe voor Zwevegem, waar hij herenigd wordt met zijn broer Jimmy.© Bart Vandenbroucke

WS Lauwe won zondag nipt maar verdiend met 2-1 van een fel aandringend en bijwijlen goed combinerend FC Moen. White Star is opgerukt naar de derde plaats, op zes punten van de leiders Wevelgem en Boezinge. Zondag wacht een thuismatch tegen Varsenare, dat Veurne met 8-0 een pak voor de broek verkocht.

Fons Vandewynckele

WS Lauwe kwam tegen FC Moen gehavend aan de aftrap, want het moest de diensten missen van ervaren jongens als Kevin Bostyn, Arend Callewaert en Julien Casier. De jongeren Mylan Rooze, Fin Nevens en Harm Vansteenkiste losten dat echter goed op. Voor Finn Nevens, amper 16 jaar, was het al de derde maal dat hij aan de aftrap kwam.

Voor Nathan Leyder werd het een speciale wedstrijd, want zijn broer Jimmy verdedigt de Moense kleuren. Nathan brak met een vroeg doelpunt de wedstrijd open en mocht na afloop het hoge woord voeren binnen de familie. “In de heenronde had ik minder reden tot juichen”, zegt de verdedigende middenvelder. “We verloren toen met 3-1. Ik beleefde toen niet mijn beste dag en werd aan de rust gewisseld. Met deze zege en mijn doelpunt heb ik mijn revanche beet. De overwinning kregen we wel niet op een presenteerblaadje aangeboden. Moen presenteerde zich andermaal als een taai geheel.”

Kleur bekennen

WS Lauwe staat voor technisch verzorgd voetbal en heeft zijn zinnen gezet op nationaal voetbal. De titel veroveren wordt moeilijk, maar een eindrondeticket bemachtigen moet kunnen. “Door het ontbreken van enkele ervaren mannen moeten we het voorlopig op karakter doen”, aldus Nathan Leyder. “De jongeren integreren zich goed en zijn wissels op de toekomst. Het zal er de komende weken vooral op aankomen om de rol met de koplopers niet te lossen.”

Nathan Leyder is aan zijn vierde seizoen bezig bij WS Lauwe. Volgend seizoen draagt hij samen met zijn broer Jimmy de kleuren van Zwevegem Sport. “Dat het op mijn 25ste wat vroeg is om af te dalen naar tweede provinciale? Ja, dat is een keuze die ik maakte. Ik word er herenigd met mijn broer Jimmy, een kans die ik niet kon laten liggen. Maar eerst wil ik hier in schoonheid afscheid nemen. Liefst met een prijs, en dat zit er zeker nog altijd in. Ik heb de indruk dat we nog aan het groeien zijn. Het belooft voor de wedstrijden tegen de toppers Wevelgem, Boezinge en Blankenberge. Dan gaan we moeten kleur bekennen. Intussen doen we er best aan onderweg geen punten meer te laten liggen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten