Voetbal 1ste provinciale FC Moen

Olivier Vancoillie wil dat rust terugkeert in spelersgroep na transferperikelen: “Volle focus op FC Moen en het behoud”

Olivier Vancoillie hoopt dat Moen snel weer kan aanknopen met de overwinning.© Bart Vandenbroucke

FC Moen, dat een schitterende eerste ronde speelde, is momenteel een beetje op zoek naar het goeie ritme. Op WS Lauwe kwam het team een paar keer dicht bij de 2-2, maar het was toch vooral doelman Olivier Vancoillie die met enkele geslaagde reddingen de schade beperkte tot 2-1.

Ivan Demeulemeester

“De heenmatch wonnen wij met 3-1, maar toen zaten wij wel in een heel sterke periode, waarbij wij duidelijk doorgingen op het elan van vorig seizoen”, stelt doelman Olivier Vancoillie. “Na negen matchen begon de motor te sputteren en door een magere 1 op 15 zakten wij weg in de klassering. Als wij de situatie in derde afdeling bekijken, zou het wel eens kunnen dat er straks vijf ploegen degraderen uit eerste provinciale. Wij moeten er dus alles aan doen om weg te blijven van die gevaarlijke twaalfde plaats, maar onze bonus is intussen geslonken tot drie punten. Er is nog niet meteen reden tot paniek, maar de rust en de sfeer van vroeger moeten terugkeren. De afgelopen weken waren de transferperikelen zeker nefast voor de cohesie in de groep. Wij schreven mooie voetbalbladzijden bij FC Moen en die groepsmentaliteit was één van onze sterke punten. Straks valt deze vriendengroep helemaal uit mekaar en dat is heel jammer. Omdat de meeste spelers intussen weten waar hun voetbaltoekomst ligt, moet de volle focus nu weer op FC Moen en het behoud liggen.”

FC Moen begon aan de terugronde met 1 op 6. “Vorige week moesten wij altijd de drie punten pakken tegen Meulebeke, maar ondanks talrijke goeie kansen bleven wij steken op 0-0. Op WS Lauwe kwamen wij snel op achterstand, maar op het halfuur stelde Garrevoet verdiend gelijk. Dat gaf vertrouwen, maar een tweede doelpunt van WS Lauwe vlak na de pauze sneed ons de adem af. Wij kwamen nog een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar toen wij risico’s gingen nemen, kreeg Lauwe ook nog enkele goeie kansen.”

Met de komst van Racing Waregem moet FC Moen proberen om het tij te keren. “Racing Waregem is heel sterk op eigen veld, maar op verplaatsing vlot het een stuk minder. Wij verloren daar met 5-0 na een ongelijke strijd, omdat wij al na een kwartier Vanderzippe verloren na een rode kaart. Die nederlaag ligt nog altijd op onze maag. Wij willen graag nog iets rechtzetten”, besluit de Olsenaar, die volgend seizoen voor de ambitieuze derdeprovincialer Eendracht Machelen-aan-de-Leie gaat voetballen.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt