Voetbal 1ste provinciale SV Veurne

Doelman Bradley Geryl en SV Veurne moeten tegen leider Boezinge de rug rechten na 8-0-pandoering: “Ideale moment om eens te stunten”

Bradley Geryl moest zich in Varsenare acht keer omdraaien: “We kenden een totale offday.”© Bart Vandenbroucke

Veurne -

SV Veurne moest afgelopen weekend de kelk tot op de bodem ledigen. De nieuwkomer in eerste provinciale verloor met 8-0 op Varsenare en komt stilaan in vieze papieren terecht. En net nu staat het voor de komst van de leiders Boezinge en Wevelgem.

Amaury Verdruye

5 op 36, dat is het zware verdict voor de troepen van coach Stijn Van Acker. De supporters zijn andere uitslagen gewend, maar sinds de promotie naar eerste provinciale loopt de opmars van Veurne - niet geheel onlogisch - wat minder. Dat het leven van een keeper zwaar kan zijn, weet iedereen. Zaterdagavond zal ook doelman Bradley Geryl zich alleen op de wereld hebben gevoeld, want hij moest zich in Varsenare liefst acht keer omdraaien.

“We kenden een totale offday. Overal kwamen we te kort”, zuchtte Geryl. “We moesten enkele geblesseerden en drie geschorsten missen. Dat is geen excuus voor de nederlaag, maar we moeten wel vaststellen dat onze kern niet breed genoeg is. Op zo’n moment moeten de andere sterkhouders opstaan en de ploeg dragen, maar dat is in Varsenare niet gebeurd. We wisten dat het een moeilijk seizoen zou worden, maar we geloven nog steeds in een goede afloop. De meeste jongens komen uit derde provinciale en dat mag je natuurlijk niet vergeten. We hadden gehoopt om wat meer op de verrassing te kunnen spelen. In het begin lukte dat ook, maar nu wordt er veel meer gescout en hebben we het moeilijk.”

Ook Stijn Van Acker moest bekomen van de nederlaag. “Als je niet de grootste kwaliteit van de reeks hebt, dan moet je mentaliteit tonen”, stelde de trainer. “Als dat dan ook niet aanwezig is, wordt het moeilijk en dat hebben we ondervonden. Na tien minuten was de match eigenlijk al gespeeld. Dat de jongens zich dan uiteindelijk laten afslachten, kan ik niet accepteren. Hierover zullen we deze week nog een hartig woordje moeten babbelen. Daarnaast is efficiëntie het codewoord. We moeten niet alleen meer scoren, maar we slikken ook te gemakkelijk doelpunten. We gaan ons dringend moeten herpakken.”

Veel gelegenheid is er niet om te bezinnen. Ook Bradley Geryl beseft dat. “Er is geen tijd om stil te staan bij de acht tegengoals, want zondag komt co-leider Boezinge op bezoek. We moeten deze week eerst alles eens op een rijtje zetten, maar dan moeten we er weer gewoon vol voor gaan. Hopelijk kunnen we enkele spelers recupereren. Als het niet lukt tegen de mindere goden, dan moet het maar tegen de topploegen. Tenslotte konden we dit seizoen nog niet echt stunten. Na de zware nederlaag in Varsenare is het misschien wel het ideale moment.”

Tweede thuis

Met het oog op volgend seizoen toonde Veurne zich al vrij bedrijvig met het aankondigen van nieuw geweld. Ook vele sterkhouders, waaronder doelman Geryl, tekenden al bij. “Het is de club waar ik van hou”, betuigt Geryl, die al meer dan twaalf jaar voor Veurne speelt, zijn liefde. “Ik wil nog graag zo lang mogelijk zo hoog mogelijk spelen. SV Veurne is een prachtige club en ik ben trots dat ik de opmars vanuit derde provinciale heb mogen meemaken. Dit gaat voor mij ver boven het financiële. Ik ben beginnen voetballen om samen met mijn vrienden te zijn en mij te amuseren. Dat is nog steeds het geval. SV Veuren is mijn tweede thuis. Daarom blijf ik zeker nog een jaar.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt