Ook Nieuwerkerken krijgt nu veldrit, maar vermoedelijk geen Timo Kielich aan start

Marc en Tom Secretin zijn samen met vrijwilligers al heuvels en een zandstrook aan het aanleggen.© LEN

Nieuwerkerken -

Het veldritvirus heeft nu ook in Nieuwerkerken toegeslagen. Twee lokale wielerclubs organiseren vlakbij het industrieterrein een veldrit voor amateurs op zaterdag 11 februari.

De ‘Ambacht Cross’, zo is de nieuwe veldrit in Nieuwerkerken gedoopt. De cross vindt immers plaats vlakbij de Ambachtstraat in Nieuwerkerken waar ook het industrieterrein ligt. Start en aankomst liggen aan het bedrijf van vader en zoon Secretin, de drijvende krachten achter dit initiatief.

“Hoe gaat zoiets? Zoals alle goede ideeën ontstaan aan de toog zeker?” lacht vader Marc. “Met mijn wielerclub ‘De cyclobollen’ rijden we het hele jaar door samen. In de zomer op de fiets, in de winter op de mountainbike. Zo ontstond het idee om ook eens te gaan veldrijden. We hebben dan de handen in elkaar geslagen met jonge garde van Wielertoeristenclub Nasser, waar mijn zoon Tom rijdt.”

Timo Kielich

Het bleef niet bij toogpraat, want op zaterdag 11 februari staat de veldrit nu gepland, één week na het WK veldrijden. “We gaan hier op het industrieterrein enkele heuvels en ook een zandstrook aanleggen. Daarnaast bouwen we een brug, want het parcours van 2,5 km krijgt een lusvorm. De renners krijgen dus trappen en een steile afdaling voorgeschoteld. Maar ze duiken ook echt het veld in, want een groot stuk van het parcours gaat over en langs veldbanen”, zo vertelt Marc, die het parcours uittekende. “Het is de eerste keer dat we een wedstrijd cyclocross, dus geen idee over de opkomst. In de voormiddag rijden de kinderen, in de namiddag de senioren per leeftijdscategorie. We hopen alvast dat veel wielerliefhebbers uit de buurt deelnemen, en dat er wat volk komt kijken. De winnaars krijgen naast de roem ook een lekkere fruitmand”, zo zegt zoon Tom. Doet WK-ganger Timo Kielich uit Nieuwerkerken ook mee? “Dat denk ik niet, dan moet alle andere deelnemers een kwartier langer rijden om evenveel rondes te halen”, zo lacht Marc.  (len)

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt