Voetbal 3de provinciale B Sporting Keiem

Na derbynederlaag droomt Alexander Sap met Sporting Keiem nog altijd van eindronde: “Week van de waarheid kan ons seizoen kraken of maken”

Kapitein Alexander Sap tekende al bij voor volgend seizoen bij de club van zijn hart.© Bart Vandenbroucke

Keiem moest zondag zijn meerdere erkennen in buur Diksmuide B: 4-1. Sporting maakt zich nu op voor een drukke week met een midweekwedstrijd tegen Ploegsteert en zaterdag de komst van Zillebeke. Clubman Alexander Sap blikt vooruit naar wat mogelijk de week van de waarheid wordt.

Amaury Verdruye

Keiem begon uitstekend aan het seizoen, maar sinds T1 Kevin Holvoet de club per direct verliet, kon Sporting niet meer winnen. “Ik denk niet per se dat het aan de trainerswissel ligt”, vindt kapitein en boegbeeld Alexander Sap. “De laatste weken zijn een aantal spelers gewoon wat uit vorm en zitten we in een dipje. Ons slechte veld speelt ons ook parten. Sinds de winterstop konden we amper trainen omdat het veld onbespeelbaar was. Dat is natuurlijk frustrerend en zo ebben onze vorm en ritme weg. Tegen Diksmuide B speelden we een goede eerste helft en aan de rust stond het dan ook nog 0-0. Diksmuide B is een zeer voetballende ploeg en na de rust gebruikten ze de ruimtes zeer goed. Wij moesten achter de bal aanlopen en er vielen gaten.”

Enkele weken geleden stond Keiem nog knap in de top vijf. Nu volgt het op zes punten, maar met woensdag Ploegsteert en zaterdag staartploeg Zillebeke kan Sporting terug de aansluiting vinden. “Deze week kan ons seizoen maken of kraken. Als we 6 op 6 halen, zijn we volledig terug in de race voor een eindrondeticket. Dat zou ons een doel geven voor de rest van het seizoen. Indien we 0 op 6 pakken, is ons seizoen al voorbij. We moeten ons normaal gezien geen zorgen maken over de degradatie, maar bovenin kunnen we dan ook niet meer meedoen. Dat scenario moeten we absoluut proberen te vermijden. We hebben trouwens nog iets goed te maken tegen Ploegsteert na de 3-0-nederlaag in de heenmatch. Het is wel een moeilijk te bespelen ploeg. Zij staan net boven ons geklasseerd met één punt meer. Ik denk dat het een spannende wedstrijd zal worden.”

De kapitein tekende ook al bij voor volgend seizoen. “Keiem is de club van mijn hart. Ik ben al aangesloten bij deze club sinds de U7. Bij de jeugd speelde ik even voor Diksmuide omdat er een samenwerking was tussen beide clubs, maar al die tijd bleef ik lid van Keiem. Ik zit hier dus al mijn hele leven en voel me er nog altijd megagoed.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten