Golven vegen toeschouwers van surfwedstrijd in Hawaï weg

In Hawaï is de Eddie Aikau Big Wave Invitational, ook wel de “Super Bowl of Surfing” genoemd, net achter de rug. Dat liep maar net goed af voor een aantal toeschouwers. De gigantische golven kwamen tot ver op het strand, en de menigte werd verrast door de snelheid van het water.

Sommigen werden meters in het terugtrekkende water meegesleurd.

Er waren tot wel 60.000 toeschouwers opgedaagd om de surfers te zien stunten op de grote golven, maar sommigen kregen die golven van iets te dichtbij te zien. De organisatie riep onophoudelijk op om voldoende afstand te houden, en om zeker met kinderen in een veilige zone te genieten van het spektakel.

Toch lieten velen zich verrassen, op beelden is te zien hoe een golf een pak mensen letterlijk wegveegt. Als de golf wegtrekt, en iedereen een beetje bij zijn positieven is, komt nog een tweede, grotere golf, die zelf wat mensen tegen de rotsen slaat. Een baby werd meegesleurd, maar gelukkig ongedeerd teruggevonden. Een ding is zeker, velen zijn met een nat pak en wellicht zonder gsm en andere bezittingen terug naar huis gekeerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten