Voetbal 3de afdeling VV A KVE Drongen

Dylan Vermeulen stuwt KVE Drongen naar broodnodige zege nu achtervolgers punten pakken: “Zullen nog vol aan de bak moeten”

Dylan Vermeulen (links, op archiefbeeld) maakte de stap van tweede provinciale naar derde afdeling en knokt voor zijn basisplaats bij KVE Drongen.© Nic Declercq

Drongen -

Na de uitschuiver tegen Eendracht Aalter was KVE Drongen op zoek naar een opsteker. Op bezoek bij SV Rumbeke lukte dat wonderwel aardig. Dankzij een doelpunt van Dylan Vermeulen boekten de Drongenaren uiteindelijk een deugddoende 0-1-overwinning. “Omdat Eendracht Elene-Grotenberge en Aalter ook wonnen, blijft het ongemeen spannend in onze reeks”, aldus matchwinnaar Dylan Vermeulen.

Stefan Smet

“De zege was heel welkom na de nederlaag tegen Aalter. Die partij hadden we een week na onze zege tegen Elene-Grotenberge ook graag gewonnen, om zo eens een reeks neer te kunnen zetten”, kijkt Vermeulen terug op de voorbije weken. “We hadden stiekem gerekend op een negen op negen en daardoor zat er wel wat druk op de ketel voor aanvang van onze match in Rumbeke. Gelukkig kon ik het team helpen met een doelpunt en uiteindelijk konden we de zege veiligstellen.”

Veel spektakel was er niet te melden in Rumbeke, maar daar had KVE Drongen lak aan. “Het was een gesloten wedstrijd en omdat we toch enkele jongens misten in de aanval, was het voor ons toch wat zoeken. Hierdoor verscheen ik aan de zijde van Thijs De Rock ook nog eens aan de aftrap. We vonden elkaar heel goed en daardoor konden we uiteindelijk ook scoren na een prima combinatie. We zetten goed druk en bij een uittrap van hun doelman werd de bal werd door Moulaj onderschept. Thijs en ik stonden nog hoog op het veld en na een combinatie verscheen ik in de zestien en kon ik netjes afwerken in de kruising. Mijn doelpunt werd bovendien ook gefilmd, dus er is bewijsmateriaal”, grapt Vermeulen, die vorige zomer overkwam van Sparta Waasmunster.

Ongemeen spannend

Ondertussen blijft het in de reeks van KVE Drongen ongemeen spannend. “Omdat Elene-Grotenberge en Aalter ook wonnen, blijven de onderlinge verschillende in onze reeks echt klein. Wij moeten gewoon elke week punten proberen te pakken. Je merkt ook dat de spanning zelfs na een overwinning aanwezig blijft. Aalter haalt nu ook negen op negen, dat is geen toeval. We zullen nog vol aan de bak moeten. De komende drie weken treffen we de voltallige top drie, dat is niet min. Anderzijds kunnen we dergelijke matchen zonder druk aanvatten, want niemand verwacht dat we iets rapen”, pompt Vermeulen zijn ploegmakkers wat moed in. “Misschien dat we dan toch kunnen verrassen. We moeten geen grote uitspraken doen, maar we zijn moeilijk te doorgronden en kunnen een stevig blok neerzetten. Helaas missen we daardoor soms wat frisheid in de zone van de waarheid.”

Overstap

Sinds zijn overstap van Waasmunster naar Drongen kon Vermeulen niet altijd aanspraak maken op een basisplaats, maar daar legt de aanvaller zich niet zomaar bij neer. “De voorbije maanden kwam ik inderdaad niet altijd zoveel aan spelen toe. De coach ziet in mij iemand die vooral tot zijn recht komt als we vrijuit kunnen aanvallen. Omdat we nu toch vaak focussen op het defensieve, moet ik vaak tevreden zijn met een invalbeurt. Ik maakte dit seizoen de stap van tweede provinciale naar derde afdeling en die heb ik stilaan toch wel goed verteerd en ik vind dat ik zeker een plaatsje verdien in de basis. Daar wil ik dan ook keihard voor werken!”

Aangeboden door onze partners