Voetbal 1ste provinciale Bertem-Leefdaal

Cédric Van Malcot bezorgt Bertem-Leefdaal op de valreep zege tegen Bierbeek: “Het was een fantastisch gevoel om uitgerekend in de negentigste minuut tegen mijn ex-ploeg de winnende treffer te scoren”

Cédric Van Malcot: “Top vijf wordt stilaan ons doel.”© Vel

Het duel tussen VC Bertem-Leefdaal en KHO Bierbeek leek lang op een billijke 0-0 af te stevenen. Maar dat was niet naar de zin van de plaatselijke draaischijf Yorik Feyaerts en spits Cédric Van Malcot. De eerste trapte een lange bal naar de tweede paal waar Van Malcot stond te wachten om binnen te tikken, 1-0. Een bittere pil voor Bierbeek, zeker omdat Van Malcot voordien vijf seizoenen bij hen vertoefde.

Stefan Van de Weyer

Cédric Van Malcot (23) uit Herent begon bij het plaatselijke KFC Herent tegen de bal te trappen op zijn zesde. Vier jaar later verkaste hij naar OH Leuven, waar hij tot zijn zeventiende voetbalde op eliteniveau. Daarna volgden vijf seizoenen bij Bierbeek en nu is hij aan seizoen nummer twee aan het Sint Veronicacomplex toe.

Zevende goal

“Iedereen had er zich eigenlijk al een beetje bij neergelegd dat het 0-0 ging blijven. Op zich waren we daar blij mee hoewel we zeker in de tweede helft de betere kansen kregen. Tot opeens Feyaerts een ingeving kreeg en ik kon scoren”, vertelt Van Malcot. “Het was een fantastisch gevoel om uitgerekend in de negentigste minuut de winnende treffer te netten en dan nog tegen mijn ex-ploeg. Bij Bierbeek waren ze teleurgesteld, maar als ze die zege aan één iemand gunden dan was het aan mij, vertelden ze me achteraf. Ik ben zeker niet in ruzie vertrokken in Bierbeek. Ik kan daar nog steeds met iedereen door de dezelfde deur. Ik hoop voor Bierbeek dat het zich na deze mindere twee op twaalf snel kan herstellen en zo hoog mogelijk eindigt”, zegt de twintiger, die dit seizoen aan zeven goals zit.

“Top vijf wordt stilaan ons doel. Vooral tegen de topteams scoren we, tegen de mindere teams dan weer minder. We draaien nu een relatief stabiel seizoen tegenover vorig jaar. Alhoewel het nog steeds veel regelmatiger kan. We openden met een nul op zes, gevolgd door een negen op negen, waarna een nul op twaalf kwam en nu zijn we bezig aan een 19 op 27. We moeten volgend weekend bevestigen op Grimbergen”, besluit de kleuteronderwijzer, die in Veltem werkt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten